İstiklal Madalyasını bir tek Öztunç hatırlattı!
Reklam

İstiklal Madalyasını bir tek Öztunç hatırlattı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de gerçekleştirdiği kürsü konuşmasında kimsenin değinmediği bir konuya değindi ve İstiklal Savaşı’nın hemen ardından ülke kurulduktan sonra Kahramanmaraş’ın tüm fertleri adına 1925 yılında Meclis’ten şehre gönderilen İstiklal Madalyası’nın öneminin altını çizdi.

09 Nisan 2020 - 03:32

Bu büyük gurura sahip olan Kahramanmaraşlıların bugün zor şartlar altında yaşamaya mahkûm bırakıldığını vurgulayan Ali Öztunç, kente destek çağrısında bulundu.

Konuşmasına Diyarbakır’da yaşanan terör saldırısında yaşamını yitiren yurttaşlara Allah’tan rahmet dileyerek başlayan CHP’li Ali Öztunç, ardından 5 Nisan 1925 tarihinin Kahramanmaraş ve ülke tarihindeki önemini vurguladı.

“KAHRAMANMARAŞ’IN İSTİKLAL SAVAŞINA KATILMAYAN TEK BİR FERDİ YOK!”

”5 Nisan 1925 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası gönderdi, İstiklal madalyası verdi. Bakın, Kurtuluş Savaşı'nın hemen ardından Ankara'dan Maraş'a bir yazı gidiyor. Deniyor ki yazıda: ‘Ey Maraşlılar! Bize İstiklal Savaşı'na, Kurtuluş Savaşı'na katılanların listesini gönderin, biz bunlara İstiklal Madalyası vereceğiz.’ Maraşlılar bir araya geliyorlar, toplanıyorlar, tartışıyorlar, konuşuyorlar ve cevaben şunu yazıyorlar Ankara'ya: ‘Maraş'ta Kurtuluş mücadelesine katılmayan tek bir fert bile yoktur.’ diyorlar. Bunun üzerine bu yüce Meclis, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kahramanmaraş'a kırmızı şeritli İstiklal Madalyası'nı yolluyor” İfadelerini kullanan Ali Öztunç’un konuşması sık sık CHP sıralarından bravo ve alkış sesleriyle kesilirken vekillerin ‘Biz de Kahramanmaraş’la gurur duyuyoruz’  ifadeleri Meclis tutanağına yansıdı.

“ANTEP SAVUNMASINA DA YARDIM EDİLDİ!”

Kahramanmaraş'ın İstiklal Savaşı'na, Kurtuluş Savaşı'na katkılarının hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini belirten Öztunç, “Sadece Kahramanmaraş'a değil aynı zamanda Antep'e de yardım etmiştir. Karayılan, Antep savunmasının önemli isimlerinden Karayılan, aslen Maraşlı'dır, Maraş'tan Antep'e de desteğe gidilmiştir” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ OY VERİYOR AMA HİZMET ALAMIYOR”

 Öztunç konuşmasının devamında Kahramanmaraş’ta bugün gelinen son noktaya değindi ve “ Peki Kurtuluş Savaşı'nda bu kadar mücadele eden, İstiklal Madalyası sahibi olan şehrimiz bugün istediği hizmetleri alabiliyor mu? Maalesef, yıllardır -sadece bu hükûmet dönemini söylemiyorum- Maraş hep geri planda tutuldu ama özellikle 2002 yılından bu yana AK PARTİ'nin çok oy aldığı Kahramanmaraş maalesef oy vermeye gelince veriyor ama hizmette sıkıntı yaşıyor” ifadelerini kullandı.

“KOMŞU İLLERE VAR KAHRAMANMARAŞ’A YOK!”

Kahramanmaraşlıya destek çağrısında bulunan Öztunç,  “Bakın, en son geçen hafta Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı'nı başlattı. Bu kapsamda 21 ile tohumların yüzde 75'i hibe edildi yani 21 ildeki çiftçiye yüzde 75 hibe verildi. Komşu ilimiz var ya Kayseri, Kırıkkale'si var, Kırşehir'i var, Maraş maalesef yok, niye Kahramanmaraş yok, neden Kahramanmaraş'a karşı böyle bir yargı var? Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Ben özellikle Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticilerinden, hükûmetin yetkililerinden, hükûmetin üyelerinden Kahramanmaraş'a biraz daha destek vermelerini talep ediyorum” dedi.

Konuşmasının Devamında Ülke Gündemine Dair Önemli Açıklamalarda Bulunan CHP’nin ‘Atom Karınca’ Lakaplı Çalışkan Vekili Ali Öztunç, Şunları Söyledi;

“SİYASET OLSUN DİYE SÖYLEMİYORUM, İSTANBUL’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMELİ”

“Gelelim coronaya. Ben doktor değilim, corona konusunda çıkıp da burada ahkâm kesecek hâlim de yok, birkaç nokta dile getireceğim.

    Bir: Az önce Dünya Sağlık Örgütünün bir açıklaması oldu, diyor ki: "Türkiye'deki vaka sayılarında ciddi bir artış vardır." Kim? Dünya Sağlık Örgütü söylüyor. Bakın, özellikle son günlerde artışlar ciddi yaşanıyor. Bir direnç var, özellikle İstanbul'da artışın had safhada olduğu söyleniyor. Değerli milletvekilleri, İstanbul'da bir an evvel sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli. Bunu siyaset olsun diye söylemiyorum, bunu tamamen bir öneri, bir uyarı olarak söylüyorum. Geç kalınıyor, geç kalıyorsunuz. Bakın, bu gidişle İstanbul çok büyük sıkıntıya girecek. İstanbul'un gireceği büyük sıkıntı bütün Türkiye'yi kapsar. Bu, bir uyarıdır; bu, siyasi bir uyarı değildir. Hepimizin yaşadığı bu ülkede İstanbul'da bir an evvel sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

“SAMİMİYET VARSA DOKTORLARIN SIKINTILARI GİDERİLMELİ”

 “Sağlık çalışanlarımızı hep birlikte alkışladık, onlarla gurur duyuyoruz, çok ciddi fedakârlık yapıyorlar. Balkonlara çıktık, günlerce saat 21.00'de hep birlikte sağlık çalışanlarımızı alkışladık. Sayın Cumhurbaşkanı da eşi hanımefendiyle birlikte çıktılar, alkışladılar ama dün buraya bir yasa teklifi geldi, sağlıkta şiddet yasası teklifi. Maalesef, o gün balkona çıkıp doktorları alkışlayanlar dün burada sağlıkta şiddetle ilgili yasa teklifinin görüşülmesine "ret" oyu verdiler. Bu, yanlış olmuştur. Eğer samimiyet varsa, doktorların sıkıntılarının giderilmesi gerekiyor. “

“45 BİN ÖĞRETMEN PERİŞAN DURUMDA”

“Bakın, rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenler var, sözleşmeli öğretmenlere bir bütçe ayrıldı ama rehabilitasyon merkezlerinde çalışan 45 bin öğretmen perişan durumda. Millî Eğitim Bakanlığımızın bu konuyu da gündemine almasını talep ediyorum.”

“2020 YILI KÖTÜ BAŞLADI…”

 “2020 yılı benim açımdan da kötü başladı. Ben 2020 yılının ilk günü babamı toprağa verdim. 2020 yılında savaş oldu, savaşı gördük; efendime söyleyeyim, deprem oldu, depremi yaşadık; şimdi bu corana var, başımızda bu bela var, corona sıkıntısını yaşıyoruz yani 2020'de bir uzaylılar gelmedi, o da gelse tam olacak. İnşallah, 2020 yılının sıkıntısız, sorunsuz, belasız bitmesini talep ediyoruz.”

“İŞÇİLER 6 KİŞİLİK KOĞUŞLARDA 12-13 KİŞİ KALIYOR”

 “Şu anda burada yoklar, geçtiğimiz hafta Kuveyt'te çalışan Türk işçilerle ilgili kendisinden destek istemiştik ve kendisi sağ olsun devreye girmişti, Kuveyt'te çalışan Türk işçilerimizin bir kısmı Türkiye'ye getirildi; ben, Kahramanmaraş Milletvekili olarak orada çalışan Maraşlı işçilerimiz adına da kendisine teşekkür ediyorum ama şunu da söylemek istiyorum: Hâlâ özellikle Kuveyt'te Limak firmasında çalışan 6 bin işçi var; işçiler ayrılmak istiyorlar, izin verilmiyor, bu işçiler 6 kişilik koğuşlarda 12-13 kişi yatıyorlarmış, sıkıntı yaşıyorlar; bu konuda da hükûmetin devreye girmesi gerekiyor, Dış İşleri Bakanlığının devreye girmesi gerekiyor, Kuveyt'te ve Cezayir'den de ciddi telefonlar geliyor, sıkıntılar var, Cezayir'de çalışan işçilerimiz var; onlar da vize sorunu yaşıyorlar, gelemiyorlar, bu konuların Dış İşleri Bakanlığımız tarafından da gündeme alınmasını istiyorum. Tekrar yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum, Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası verilmesinin 95. yıl dönümünde bütün Kahramanmaraşlı hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x