"İstiklal Üniversitesi kente büyük katkı...
Reklam

"İstiklal Üniversitesi kente büyük katkı sağlayacaktır"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, İstiklal Üniversitesi'nin Kahramanmaraş'ın marka değerine katkı yapacağını söyledi.

13 Şubat 2019 - 03:52

Güvenç, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül'ü makamında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Küçükönder ve Üniversite Genel Sekreteri Mustafa Kemal Hançerli'nin de yer aldığı ziyarette konuşan Güvenç, ikinci bir üniversiteyi Kahramanmaraş'ta eğitime açmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Siyaset kurumu olarak Kahramanmaraş'taki üniversitelerin gelişimine gereken tüm desteği vereceklerini dile getiren Güvenç, şöyle konuştu:

"Bugün çok anlamlı bir günde hocamızı, rektörümüzü ziyaret ediyoruz. Allah'a şükürler olsun ki şehrimize ikinci üniversiteyi kazandırmış bulunuyoruz. Şehrimizin yetiştirdiği hocamız da buraya kurucu rektör olarak görevlendirildi. Ben kendisine başarılar diliyorum. İnanıyorum ki güzel hizmetler yapacak ve bu üniversitemiz Kahramanmaraş'ın marka değerine katkıda bulunacaktır. Sütçü İmam Üniversitemizin rektörü, İstiklal Üniversitemizin rektörü bu şehrin iki evladı el ele vererek çok güzel hizmetler yapacaklar. Eğitim kalitesini artıracaklar. Biz de siyaset kurumu olarak elimizden geldiği kadar hocalarımızın yanında olacağız. Ankara'daki işlerini takip edeceğiz. Taleplerinin yatırım programlarına girmesi için tüm vekiller olarak el birliğiyle gerekeni yapacağız. Hizmette ayrım olmaz. Belediyesi ile valiliği ile Ankara'sı ile el birliği içinde çalışmak lazım. Bu güne kadar bu iş böyle oldu, bundan sonra da böyle yapacağız. Ben içtenlikle hocamızı tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum."

Güvenç'in ziyaretinin kendileri için de mutluluk verici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özgül ise "Milletvekilimiz ve yönetim kurulu üyeleri hoş geldiler, şeref verdiler. Kendilerine canı gönülden teşekkür ederim" dedi. Kurtuluş Bayramı coşkusunun yaşandığı bu günlerde gerçekleşen ziyaretin kendileri için de memnuniyet verici olduğunu belirten Özgül, şu ifadeleri kullandı:

"Şehrimize ikinci üniversitenin kurulması gerçekten çok önemli bir olaydır. Bu üniversitenin kurulmasında başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Kahramanmaraş gerçekten bağımsızlık mücadelesinin başlatıldığı bir şehir. Bu şehirde İstiklal Üniversitesi'nin kurulması da mutluluk verici. Ümit ediyoruz ki İstiklal Üniversitesi de şehrimize ve ülkemize önemli katkılarda bulunacaktır. Bu vesileyle 12 Şubat Kurtuluş Bayramımızı bir kez daha kutluyorum, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Güvenç ve beraberindekiler daha sonra Rektör Özgül ile bir süre sohbet edip, bilgi alışverişinde bulundular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x