İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan’ın 30...

İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan’ın 30 ağustos Zafer Bayramı Mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

29 Ağustos 2023 - 17:46

Bugün tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin, 101 yıl önce yazdığı destanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Felaketimizle sonuçlanan Birinci Birinci Cihan Harbi’nin ardından Anadolu fiilen işgal edilmiş, hürriyeti yaşam felsefesi haline getiren Türk milleti esir edilmek istenmiştir.

Yaşanılan tüm acı, keder ve yokluklara rağmen bağımsızlık ülküsünden vazgeçmeyen ecdadımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin en önemli milli mücadelelerinden birini sergilemiştir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan bu mücadele, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanmıştır.

Ve bu zafer bir kez daha göstermiştir ki, 26 Ağustos 1071’den bu uyana Türk yurdu olan Anadolu, atide de Türk vatanı olmaya devam edecektir. İşte 30 Ağustos zaferi, bunun tarih sayfalarına Türkün kanıyla yazılan destanıdır.

Bilindiği üzere 6 Şubat’ta büyük bir afet yaşadık. Ancak bu afet, alicenap milletimizin yüz yıl önce taşıdığı hasletlerinden hiçbir an kopmadığını, birlik ve beraberlik duygularının aynen devam ettiğini bizlere anımsatmıştır.

Bugün bizlere düşen görev ise atalarımızın bizlere emaneti olan bu vatanı ve bu ülkeyi, her geçen gün yükselterek aydınlık yarınlara taşımaktır. Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi olarak bu hedeften hiçbir zaman ayrılmayacağız. Ülkemiz ve milletine gönülden bağlı, bilgiyle donanmış ve bu ülkeyi milli hedeflerine taşıyacak nesiller yetiştirmeye gayret edeceğiz. Yaralarımızı hep birlikte sarıp, bu kahraman şehri ve depremden etkilenen tüm illerimizi yeniden ayağa kaldıracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramı tebrik ediyor, Türk Kurtuluş Savaşı’nın tüm şehitlerini ve 6 Şubat’ta kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
MHP'li Yurdakul: Asil Türk Milleti’nin ve Devletimizin kutsal değerlerine karşı yapılan bu hain eylemler kabul edilemez
MHP'li Yurdakul: Asil Türk Milleti’nin ve Devletimizin kutsal...