İstiklal Üniversitesi Vizyon Planlama toplantısı yapıldı
Reklam

İstiklal Üniversitesi Vizyon Planlama toplantısı yapıldı

Geçtiğimiz yıl 7141 sayılı kanunla kurulan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 27 Aralık 2018’de Prof. Dr. Sami Özgül’ün Ataması yapılmış ve atamanın ardından İstiklal Üniversitesi’nin kuruluş çalışmaları başlamıştı.

25 Mayıs 2019 - 08:10 - Güncelleme: 25 Mayıs 2019 - 08:16

64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın Özel ilgili ve takibi ile Kurulan, Milletvekillerimizin sürekli gelişmesi için desteklediği İstiklal Üniversitesi’nin yapılanma süreci ve gelecek vizyonu ile ilgili Ankara’da toplantı yapıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç  ve bürokratların katıldığı toplantıya Kahramanmaraş’tan Milletvekili Habibe Öçal, İstiklal Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr Sami Özgül ve  Rektör Yardımcıları katıldı.


İstanbul seçimleri sebebi ile Sayın Mahir Ünal’ın katılamadığı toplantıda, Kahramanmaraş, Elbistan ve Göksun’a yapılacak olan Yükseköğretim Bölümleri değerlendirildi. Sağlık ve Mühendislik ağırlıklı bölümlerin değerlendirildiği toplantıda İstiklal Üniversitesi’nin temellerinin güçlü atılması gerektiği ve bu sebeple Kahramanmaraş, Elbistan ve Göksun’da açılacak bölümlerin bölgeye ve aynı zamanda İstiklal Üniversitesi’ne yüksek katkı sağlayacak bölümlerin açılmasına karar verileceği belirtildi.


Bakanımız Mahir Ünal ile yapılacak istişare toplantısının ardından YÖK Başkanlığı; Kahramanmaraş, Elbistan bölgenin kalkınmasını destekleyecek, teknolojik ve bilimsel katkıları ile ticareti ve istihdamı canlandıracak,  Fakülte ve Yüksekokulların açılması için T.B.M.M nezdinde Milletvekillerimizin desteği ile  kanun çalışmalarını yapacaktır. Çıkacak kanunun ardından büyük bir istek ve motivasyon ile Kahramanmaraş’ımıza, Elbistan’a Fakülteler Yüksekokullar kazandırılarak bölgemize her açıdan değer katacak ilim ve irfan yuvasını kazandıracağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x