İyi Partili Çabukel’den ne demek istiyor? Başkan Güngör bu...

İyi Partili Çabukel'den ne demek istiyor? Başkan Güngör bu sözleri söyledi mi? "Bu proje benim projem değil, kim söz verdiyse o yapsın."

İyi Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel, “İyi Parti Olmazsa, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Şehirden Habersiz!”

05 Haziran 2022 - 04:40

İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel imzalı, “İyi Parti olmazsa, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehirden habersiz.” Başlıklı açıklamayı servis eden İyi Parti İl Başkanlığı, Başkan Hayrettin Güngör’ün dar gelirli aileler için yapılan projeyi takip etmediği ileri sürüldü.

Ayrıca, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör’ün, “Bu proje benim projem değil, kim söz verdiyse o yapsın.” şeklinde bir açıklaması olduğu iddia edildi.

İyi Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel’in yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “ İYİ PARTİ OLMAZSA, KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİRDEN HABERSİZ!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, dar gelirli aileler için yapılan ev projesinde takipsiz kaldı. Kahramanmaraş İyi Parti İl Başkanlığı kırmızı düğmeye bastı.

2017 yılında Fatih Mehmet Erkoç’un dar gelirli aileler için söz verdiği Yıldız Evler projesi tüm Kahramanmaraşlı vatandaşları mağdur ediyor. Başlangıç süresi 2,5 yıl olan projenin 5 yılı aşkın süre olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi duruma henüz el atmadı.

DAR GELİRLİ AİLELERDEN EK PARA TALEP EDİLİYOR!

Kahramanmaraş halkı için söz verilen ev projesinde henüz sona yaklaşılmadı. Vatandaşların bir ev sahibi olması 5 yıldır erteleniyor. Evlerin bazısı %90 bazısı %50 tamamlanmış durumda. Vatandaşları mağdur etmenin yanı sıra 30.000 TL ücret ödemesi yaptıkları halde ek olarak 25.000 TL ek ücret talep ettikleri iddiaları bulunuyor. Bu durumdu yetkililere bildirmek için belediye giden vatandaşlardan şok edici iddialar da gündemde. Konut sahipleri Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’den ‘’Bu proje benim projem değil, kim söz verdiyse o yapsın.’’ Tepkisini aldıklarını iddia ettiler.

İyi Parti İl Başkanlığı mağdur olan konut sahipleri için Büyükşehir Belediyesine seslendi.

İyi Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel; Belediye Meclis kararı ve garantörlüğünde başlayan bir işin, belediye yöneticileri değişse de garantörlüğünün bitmeyeceğini Hayrettin Bey’e hatırlatmak isteriz. Kahramanmaraş halkını mağdur etmenize göz yumamayız.’’ demeçlerinde bulundu.

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ İYİ PARTİNİN BÜYÜK TEPKİLERİ SONUCU PROJEYE MÜDAHALE ETTİ

İyi parti Dulkadiroğlu Meclis Üyesi Saide Adil Gönen, Dulkadiroğlu Belediye meclisinin haziran toplantısında verdiği önergeyle, Hayrettin Güngör, Necati Okay, Kaski ve Akedaş Müdürleri Yıldız evler konutlarını ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında bütün dairelerin 2022 aralık sonuna kadar oturuma hazır olacak şekilde teslim edileceğini beyan eden Güngör, işlerin hızlanması için Yıldız Evler Kooperatif üyelerine söz verdi.

İyi Parti İl Başkanlığı bu durumun ardından şu açıklamalarda bulundu;  ‘’2,5 yıl gecikmenin ardından geç kalınmış bir kararla Yıldız Evlerin dün olduğu gibi yarın da takipçisi olacağız. Dulkadiroğlu Belediyesinde bulunan İyi Parti Meclis üyesi, soru önergeleri ile işlerin hızlanmasını sağlayan Saide Adil Gönen ve Haziran ayı Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında bu işin takibini sürdürecek olan İyi Parti Meclis üyesi Ali Mercimek’e, Kooperatif üyeleri teşekkürlerini iletmiştir. Kahramanmaraş halkı hiçbir zaman yalnız değildir. Adaletle, liyakatle, güvenle yaşamaya #AZKALDI.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak Sahiplerine Teslim Edilecek”
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak...
Mücbir Sebep Van ve Kocaeli Gibi Bize de Uygulanmalı
Mücbir Sebep Van ve Kocaeli Gibi Bize de Uygulanmalı