Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı, KOSGEB’i takipte

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı, KOSGEB'i takipte

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA), KOSGEB’i takipte. JICA, KOSGEB’in 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta afetzede işletmelere yönelik olarak 20 milyar Japon Yeni Kredi Anlaşması ile yaklaşık 4 milyar TL olan kredi ödemelerini adaletsiz şekilde dağıttığına ilişkin olarak sahaya inerek esnaflara KOSGEB’den destek ödemesi alıp almadıklarını sordu.

24 Mart 2024 - 05:04

Geçtiğimiz günlerde Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından 20 milyar Japon Yeni Kredi Anlaşması ile yaklaşık 4 milyar TL olan kredinin ödemelerine başlanmıştı. Ancak işletmelere can suyu olacak ve önceliğin işyeri yıkılan işletmelere yapılması gereken ödemeler Kahramanmaraş milletvekillerinin de KOSGEB’in adaletsizliğine göz yummaları nedeniyle ihtiyacı olan işletmelere ulaşmıyor. KOSGEB’den hakkını alamayan esnaflar milletvekillerini göreve çağırarak duruma isyan ettiler. Milletvekillerinin seçimden seçime boy gösterdiğini kaydeden esnaflar siyasilere ateş püskürerek, “Bizi deprem değil bu adaletsizlik yıktı” dediler.

Esnaf, KOSGEB’e ateş püskürdü

Esnafların adaletsizliğe karşı isyanı nedeniyle harekete geçen Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı yetkilileri, Kahramanmaraş kent merkezinde ofisi yıkılan ve konteynerlerde ayakta kalma mücadelesi veren işletmeleri ziyaret ederek ödeme alıp almadıklarını sordu. Saha çalışmasında işletme sahiplerine KOSGEB’ten destek alıp almadıkları soruldu. Konuya ilişkin olarak ise esnaflar, destek için başvuru yaptıklarını ancak ofisi yıkılan esnaflara verilmesi gereken ödemelerin ofisi yıkılmayan kesimlere verildiğini ve KOSGEB’in adaletsiz dağıtım yaptığı kaydettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x