Kaçak avlanmaya ceza yağdı!

Kaçak avlanmaya ceza yağdı!

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünler Şube Müdürlüğü ve il Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasak olmasına rağmen kaçak olarak balık avlayanlara göz açtırmıyor. Denetimler ve ihbarlar doğrultusunda kaçak avlandığı tespit edilen 436 kişiye 655 bin TL cezai işlem uygulandı.

21 Kasım 2017 - 08:20

Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı tarafından Kahramanmaraş’ta bazı bölgelerde tamamen yasaklanan ve bazı bölgelerde kısmen yasaklanan yerlerde, uyarılara uymayarak balık avlayan kişilere aman verilmiyor.

Bilindiği üzere 2016 yılından 2020 yıllarını kapsayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğlerle Kahramanmaraş’ta; Onikişubat ilçesi fırnız çayı, Göksun ilçesinde Terbüzek, Kömür çayları ve Hüseyinli Deresi, Ekinözü ilçesinde Nergele Çayı, Afşin, Elbistan’da Hurman Çayı, Çağlayancerit, Nurhak ilçelerinde Göksu çayında, Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde Ayvalı Barajı, Berke Barajı, Suçatı barajı, Göksun içesinde Adatepe barajında tamamen ve Elbistan Söğütlü çayı, Ceyhan Nehri, Çağlayancerit Aksu çaylarında ise kısmen avlanmaya yasak getirmişti.

 

İhbarlar Değerlendirilip, Kaçakçılık Önleniyor!

Tüm uyarılara rağmen kaçak balık avcılığına devam eden kişilere ise Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünler Şube Müdürlüğü ve il Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafın kaçak avlandığı tespit edilen kişilere en az 387 TL en fazla ise 11 bin TL cezai işlem uygulanıyor. Ekiplere gelen ihbarların ve kesilen cezaların büyük bir çoğunluğunu Onikişubat, Elbistan, Ekinözü, Andırın ve Türkoğlu ilçeleri oluşturuyor. Bölgede kaçak balık avı yapanlar, tek tek fotoğraflanıyor. Suçüstü yakalanan kaçak avcılara da para cezası uygulanıyor. Av kurallarına uymayan amatör ve ticari balıkçılara, 2016 yılında 173 kişiye 165 bin TL ceza kesildi. 2017 yılında ise şuana kadar 263 kişiye 490 bin TL cezai işlem yapıldı. Toplamda ise 436 kişiye 655 bin TL cezai işlem uygulandı. Balık avlanmasına yasak bölgelerde caydırıcı önlemler alan ekipler ise aralıksız denetimlerini sürdürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x