Kadına şiddet uygulayan kuşkusuz hastadır!

Kadına şiddet uygulayan kuşkusuz hastadır!

Öz Büro İş Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanı Murat Arifoğlu, 8 Mart Kadınlar Günü için yaptığı açıklamada kadına uygulanan şiddetin bir hastalık belirtisi olduğunu söyledi.

12 Mart 2017 - 03:52

Arifoğlu, “Hastane ortamında çalışan kadın üyelerini ziyaret ederek Annesine, eşine, kız kardeşine, kızına şiddet uygulayan bir ruh, kuşkusuz hastadır ve tedaviye muhtaçtır. Mart 1857 yılında New York’ta on altı saatlik çalışma süresi, düşük ücretler ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için kadınların verdiği mücadelenin başlangıcıdır. Bugün kanla ve gözyaşıyla sona eren şanlı mücadelenin yıldönümüdür. Bugün haksızlığa, kuralsızlığa karşı çıkmanın, sorunları dile getirmenin, çözüm istemenin günüdür. Bugün kadınların onurlu mücadelesinin hatırlanacağı gündür” dedi.

24 bin kadın üyesi olan Öz Büro İş Sendikası olarak eş zamanlı, bütün Türkiye’de 81 ilde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü etkin bir programla kutladıklarını belirten Öz Büro İş Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanı Murat Arifoğlu, çalışma hayatındaki kadınların varlığını önemsediklerini belirtti.

Arifoğlu, şöyle konuştu: “Öz Büro İş;8 Mart Dünya Kadınlar gününü kadınların eşitlik adaletsizlik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi cinsiyet ayrımcılığının sona erdirilmesi kadınlara Uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi için verilen mücadelenin simgesi olarak görmektedir. Son yıllarda kadınlar lehine kuşkusuz önemli adımlar atılmıştır.Bu adımlar çalışma hayatında ve sosyal yaşamda kadınlara cesaret ve güven vermiştir; ancak tüm olumlu adım, teşvik ve düzenlemelere rağmen bugün yine evinieşini, ailesini, dünyayı şekillendiren kadınları yönetim kademelerinde yeterince göremiyoruz.Hala kadına şiddet haberlerini okuyoruz.İş hayatında baskı ve yıldırmalarla karşılaşıyoruz.”

İnsan onuruna yakışır bir iş ve saygın bir yaşam için mücadele etmek ve çalışma hayatında kadınların hak ettiği yeri bulması için çaba sarfetmenin insan olarak da kurum olarak da sorumlulukları olduğunu kaydeden Başkan Arifoğlu,“24 bin kadın üyesi olan Öz büro iş sendikası bu sorumluluğun gereğini yerine getirebilmek için elinden geleni yapmaktadır.Öz Büro İş Sendikası olarak, kadınların çalışma hayatında varlığını önemsiyoruz. Karar alma mekanizmalarında kadınları daha fazla görmek istiyoruz, eşit işe eşit ücret alması ve kadının toplumda hak ettiği yeri bulması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kadına kalkan elin iflah olmayacağı düşüncesinden hareketle kadına yönelik şiddet cezaların ağırlaştırılmasını istiyoruz. Ülkemizde çalışma yaşamında yeni bir kavram olmasına karşın iş hayatında sıklıkla karşılaştığımız Mobbing’in son bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.(HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı