Kadınlarımızın her alana eşit katılımını sağlamalıyız

Kadınlarımızın her alana eşit katılımını sağlamalıyız

MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Buluntu; “Ülkemizin hem demokrasi alanında hem ekonomik hem de sosyal alanda daha çok büyümesi için toplumsal cinsiyet eşitliğin sağlanması çok önemlidir. Kadınlarımızın her alana eşit katılımını sağlamalıyız” dedi.

12 Mart 2018 - 05:00

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Buluntu 8 Mart Dünya kadınlar günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Buluntu mesajında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Geleneklerine, göreneklerine ve vatan duygusuna bağlı Türk kadınlarının dünyada eşinin benzerinin olmadığını belirten Buluntu, “istiklal mücadelemizde kadınlarımızın ortaya koyduğu özveri bellidir. Savaş yıllarından büyük fedakârlık göstererek cepheye mermi taşımışlardır, erzak taşımışlardır, yeri gelmiş eline tüfeği alıp savaşarak vatanı savunmuşlardır. 15 Temmuz’da tüm dünyaya benliğini kanıtlamıştır. Bugün ise Kahraman Türk ordususun Afrin’de verdiği mücadeleye hem dualarıyla hem de gönülleriyle destek oluyorlar. Diğer taraftan da yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynayan kadınlarımız çağdaş medeniyetin yakalanmasında da önemli görev üstlenmişlerdir.” Dedi.

Her geçen yıl kadınların toplumda ve iş dünyasında büyük başarılara imza attığına şahit olduklarını belirten Müsiad Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Buluntu; “Eğitim, kadınların hem potansiyelini gerçekleştirmesinin hem de çalışma hayatına giden yolun anahtarı niteliğindedir. Kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe, işgücüne katılma ve istihdam oranları artmaktadır. Her eğitim kademesine kadınların erişimlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar çok değerlidir ve hız kesmeden sürmelidir. Cinsiyete dayalı iş bölümü yaklaşımını ortadan kaldıracak önlemler eğitimden başlayarak alınmalıdır.” Diye konuştu.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x