Kadınların Kermesine İlgi Büyük

Kadınların Kermesine İlgi Büyük

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Mirofinans Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen mikro kredi kullanan girişimci kadınların kermesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

09 Nisan 2017 - 07:26

Demokrasi Meydanında dün ilk defa açılışı yapılan ve her ay yapılması planlanan kermese AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu da katıldı. Kermesin açılışında konuşan Reyhanlıoğlu, “Kadınlarımız en iyi ve en güzel hizmeti AK Parti Hükümetimiz döneminde almaya başlamıştır. Kadınlarımıza yönelik hizmetlerimiz daha da artarak devam edecektir” dedi.

Girişimci kadınları cesaretlerinden dolayı tebrik eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Türk kadınının her zaman ülkesine hizmet ettiğini kaydetti.

Türk kadınının gücünü 15 Temmuz’da tüm dünyanın gördüğünü belirten Reyhanlıoğlu, “Kadınlarımız, analarımız, bacılarımız erkeklerle omuz omuza vererek hainlere karşı dik duruşlarını sergilediler. Malumunuz önümüzde bir referandum var ve bu referandumda Kahramanmaraş’ın en yüksek oranda evet diyeceğine kanaatim tamdır. Bu vesile ile burada bulunan ve stand açan tüm kadınlarımızı başarılarından dolayı bir kez daha kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen kermeste açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş ise şöyle konuştu: “Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü olarak bayanlara yönelik kurslarımız ve eğitimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. İl Özel İdarelerinin kapanmasının ardından Büyükşehir Belediyemiz bünyesine geçen mikro kredi uygulamamız günden güne gelişmekte ve artış göstermektedir. Mikro kredi kullanarak aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışan bu kardeşlerimizin gayretlerine ortak olmak amacıyla burada stand açarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün burada 130 stand açtık ve bayan kardeşlerimizin el emeği göz nuru ürünleri sergilemeleri ve vatandaşlarımızla buluşmalarını sağladık.”

Açılış konuşmalarının ardından katılımcıları stantları gezerek el emeği göz nuru ürünleri incelendi. Programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu’nun yanında AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un eşi Derya Erkoç, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yasemin Ayranpınar ile yüzlerce vatandaş katıldı.

KADINLAR MİKROFİNANSE OLUYOR

Kadınlar arasında birliktelik ve grup bilinci kazandırılarak, üretime katkı sağlamaları için geliştirilen Mikrofinans Programı, Kahramanmaraş’ta bu güne kadar binlerce kadının yüzünü güldürdü. Kahramanmaraş’taki kırsal ve kentsel bölgelere kredi imkânı sağlayarak geleneksel olmayan bir bankacılık sistemini tanıtmak ve kurumsallaştırmayı amaçlayan programla fakir insanların özelliklede geleneksel bankacılık sistemiyle kapsanmayan kadınları korumayı ve onların iş hayatına girmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. 

Kredi imkânı ile gerçekleştirilen yatırımlar, il ekonomik ve ticaret hayatına katkı sunmakla beraber, yoksul kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanabilmelerine yardımcı oluyor. Böylelikle mikrofinans uygulaması, kadın girişimciliğine ve toplumda kadının statüsünün gelişmesine destek oluyor. Bu zamana kadar mikrokredi alan kadınlar, hem ev ortamında hem de toplum içerisinde büyük gelişim sağladı. Program, kadınların toplumda saygınlık kazanmalarının yanı sıra çocuklarının eğitimi ve aile sağlığı gibi konularda da büyük gelişme kaydetmelerini sağladı. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x