Kafkasların yeni Başkanı Hakan Aydemir

Kafkasların yeni Başkanı Hakan Aydemir

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği, 11. Olağan Genel Kurulu’nda başkanını seçti. Yeni Başkan Hakan Aydemir oldu.

03 Aralık 2016 - 07:12

11. Olağan Genel Kurulun ardından 1 Kasım Perşembe akşamı, Germanicia Otel’de bir basın toplantısı düzenleyerek yeni yönetimi tanıtan Aydemir, profesyonel bir yönetim, kurumsal bir yapı hedeflediklerini söyledi. Daha önce Gaziantep Çerkes Derneği Kurucu Başkanlığını yapan Aydemir, Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği’nin daha aktif olması için çalışacağını kaydederek, “Kahramanmaraş'ımızın birliği, bütünlüğü ve kültürel beraberliğine katkı sağlamak için bir yola çıkmış bulunmaktayız” dedi.

Başkanlığını yaptığı süre boyunca Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği’nde kurumsal bir yapı hedeflediklerini aktaran Yeni Başkan Hakan Aydemir, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Konuşmasında kültürel zenginliğin önemine vurgu yapan Aydemir, şöyle konuştu: “Düşman işgalinden kurtuluşumuzdan sonra bizler bu şehri birlikte inşa ettik ve beraberliğimizin gücüyle buralara geldik. Kahramanmaraş artık sıradan bir şehir değil. Gerek sanayisi gerek ekonomisiyle Türkiye'de en önde olan şehirler arasında yer alıyor. Aynı zamanda etnik beraberliğimiz, kültürel zenginliğimiz ile örnek teşkil ediyor. Bizler, bu beraberliğin devam etmesi adına derneğimiz olarak üstümüze düşen her vardiyada buradayız.” Derneğin kültürel faaliyetlerini anlatan Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Hakan Aydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kültürümüzün yaşatılması için öncelikle olmazsa olmazımız olan dil eğitimi kurslarımız var. Kültürümüzün vazgeçilmez değeri olan xabze yani ailesel ve kitlesel kültürel eğitimlerimiz var. Gençlerimize çocuklarımıza yönelik kültürel danslarımızın eğitim için yapılan ekip çalışmalarımız var. Kadınlarımızın aralarındaki bağı kuvvetlendirmek adına yapılan sohbet toplantıları, günler, kermesler ve sosyal faaliyetler adına kurulan kadın kollarımız var. Kültürümüzü, örf ve ananelerimizi geleceğe taşıyacak olan sevgili gençlerimizin oluşturduğu gençlik kollarımız var. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma adına bilgi toplayacak, dağıtan ve dağılan el olacak, bu yolda organizasyonu sağlayacak olan sosyal yardım kolumuz var. Toplumumuzda gelecek olan her türlü temenni ve isteklerle ilgilenecek olan halkla ilişkiler birimimiz var. Ülkemizin mevcut şartlarını değerlendirerek yapılacak olan kültürel etkinlik ve festivaller organize ederek tüm şehrimizde hemşerilerimizle kaynaşmak üzerin tüm ekibimizle biz buradayız.”

Hakan Aydemir kimdir?

1965 Kahramanmaraş-Göksun İlçesi Fındık Köyü doğumlu. Şomauha sülalesindendir. 1988 yılında Eczacıbaşı İlaç Pazarlama sağlık sektöründe göreve başladı. Çalışmış olduğu sektör içerisinde bir çok başarılara imza atmış; bu başarılar 12 dünya ülkesini görmesine sebep olmuştur.2015 yılında emekli olmuştur. 2010 yılında Gaziantep Çerkes Derneği Kurucu Başkanlığını yapmış, 5 yıl göreve devam etmiştir. (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x