KAGİD ile ev hanımları ailelerine destek olacak

KAGİD ile ev hanımları ailelerine destek olacak

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ev kadınlarının ev ekonomisine katkı sağlayabilmeleri için Kadın Girişimcilik Destek Merkezi’ni kısa sürede hizmete açacaklarını söyledi.

20 Ekim 2023 - 21:54

Ceyhan Parkı içerisinde inşaatı devam eden Kadın Girişimcilik Destek Merkezi, büyük oranda tamamlandı. Kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan merkez ile ev hanımlarına her anlamda destek verilecek.

Elbistanlı kadınların çok çalışkan olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, bu proje ile ev hanımlarının, ev ekonomisine büyük destek sağlayacaklarını belirtti.

Başkan Gürbüz açıklamasının devamında, “Bizim kadınlarımız hem çok çalışkan hem de çok üretken, sürekli bir şeyleri hayata kazandırmak istiyorlar, ev ekonomilerine katkıda bulunmak istiyorlar. Ailelerinin geleceğini inşa ederken, ekonomik olarak da destek vermek istiyorlar. Şimdi hanım kardeşlerim, neden üretmeden sadece ev hanımı olarak yaşamını sürdürsünler ki. Evinde, kendi bahçesinde, çok rahat üretebilirler. Bizler belediye olarak kadın kooperatiflerini güçlendirdiğimizde, onlara destek verdiğimizde çok şey başarabilirler. İşte Kadın Girişimcilik Destek Merkezi’nin ana felsefesi bu. Şu an inşası devam ediyor. Büyük oranda tamamlandı ve kısa sürede hizmet vermeye başlayacak.

Akdeniz Kalkınma Ajansından teşvik alacağız

İnşallah Akdeniz Kalkınma Ajansımızdan alacağımız teşvik ile kadınlarımıza mikro kredi desteği vererek, kadın kooperatiflerinin teşvikini sağlayacağız. Ailenin daha sağlam temeller üzerinde durabilmesi adına ayrıca eğitim seminerleri verilecek. Deprem nedeniyle sorun yaşayan kadınlarımıza; psikososyal destek sağlamak ve kadın iş gücünü ekonomiye kazandırmayı hedefliyoruz. Kadınlarımızın yeniden sağlıklı bir şekilde yaşama dönebilmeleriyle ilgili o desteği bizim onlara vermemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x