Kahramanlık Destanımız 104 Yaşında

Kahramanlık Destanımız 104 Yaşında

Şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü kutlayan Başkan Güngör, “Aziz ecdadımızın bağımsızlık sevdası; yeri geldi kaleme döküldü beyanname oldu, yeri geldi hutbe oldu, yeri geldi direniş oldu akın akın büyüyerek tüm Anadolu’ya yayıldı. Bağımsızlık aşkıyla, onca zorluğa rağmen yazdığımız kahramanlık destanımız 104 yaşında. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’mız kutlu olsun. Ecdadımızı rahmetle anıyorum” dedi.

11 Şubat 2024 - 13:01

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Hayrettin Güngör mesajında, “Üzerinde yaşadığımız bu mukaddes topraklar; bağımsızlığından alıkonulmayı, esaret altına alınmayı, vatan toprağında işgalci güçlerin bayrağının dalgalanmasını kabul etmeyen Sütçü İmam, Avukat Mehmet Ali Bey, Şeyh Ali Sezai Efendi, Arslanbey, Rıdvan Hoca, Mıllış Nuri, Senem Ayşe, Abdal Halil Ağa gibi binlerce kahramanın vaktine hazır olmasıyla kurtarıldı. ‘Maraş Bize Mezar Olmadan Düşmana Gülzar Olamaz’ diyen ecdadın bağımsızlık sevdası; yeri geldi kaleme döküldü beyanname oldu, yeri geldi hutbe oldu, yeri geldi direniş oldu akın akın büyüyerek tüm Anadolu’ya yayıldı. Maraş’tan yükselen ‘Korkma!’ nidasıyla yakılan bağımsızlık meşalesi, işgal altındaki Anadolu şehirlerine ilham oldu” cümlelerini kaydetti.

Milli Mücadele Kahramanlarımızı ve Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum

Başkan Hayrettin Güngör mesajının devamında, “Aziz ecdadımızın silahı, cephanesi, hazırlığı yoktu ama kadını erkeği, genci yaşlısı, çoluğu çocuğuyla inanmış yürekleri vardı. 1919'un Ekim ayında, Sütçü İmam’ın ilk kurşunuyla başlayan istiklal harbimiz, Maraşlının topyekün mücadelesiyle 12 Şubat 1920'de zaferle sonuçlanmış, bu zaferimiz 5 Nisan 1925'te ‘İstiklal Madalyası’ ve en son 7 Şubat 1973'te Kahramanlık ünvanı verilmesiyle taçlanmıştır. Bağımsızlık aşkıyla, onca zorluğa rağmen yazdığımız kahramanlık destanımız 104 yaşında. Böyle mukaddes bir ecdadın torunu ve ‘Kahraman’ şehrin evladı olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle; bu toprakları bizlere vatan kılan tüm milli mücadele kahramanlarımızı ve şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’mız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x