Kahramanmaraş devletine sahip çıktı

Kahramanmaraş devletine sahip çıktı

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Fetö terör örgütü tarafından yönlendirildiği iddia edilen bir grup askerin yapmaya kalkıştığı darbe girişimi Kahramanmaraş sokaklarında sert tepki ile karşılaştı. İstiklal mücadelesinde en ön safta olan Kahramanmaraş istikbalde de en öne çıkarak tüm vatandaşlar valilik ve Ak Parti önünü doldurdu.

16 Temmuz 2016 - 07:04

Dün gece saat 23.00 sıralarında bir grup asker tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi Kahramanmaraş’ta sert tepki ile karşılaştı. Partili partisiz Trabzon Caddesi ve Ak Parti önüne toplanan binlerce vatandaş devletine sahip çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir grup askerin girişiminde Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü il genelinde büyük bir önlem alarak Valilik ve Kaymakamlık binaları önüne tomolarla set çekti. Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın anlık planı ile Kahramanmaraş’ta her köşe başına yerleştirilen polis her türlü darbe girişimine karşı teyakkuza geçti.

Darbe girişinin yapılmasından 20 dakika önce Üngüt’te bulunan Jandarma Komutanlığında 15-20 el silah sesi duyulduğu iddia edildi. TSK bildirinin kendileri dışında korsan şeklinde açıklandığını belirtirken bayrağını alan vatandaşlar araçlarıyla önce rabia selamı eşliğinde Kahramanmaraş’ın caddelerinde boy gösterdi. Ardından ise partili partisiz binlerce vatandaş Trabzon Bulvarını doldurarak ‘uyuma Maraş Devletine Sahip Çık’ sloganı attılar.

Caddeye inerek vatandaşları selamlayan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan halkı sakinleştirerek teşekkür etti. Kahramanmaraş Tugay Komutan Yardımcılığında hiçbir hareketliliğin olmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Bu arada Kahramanmaraş’ta barınan Suriyeli mültecilerin de gelerek Kahramanmaraşlılara omuz omuza destek vermesi dikkat çekti. Diğer taraftan ise Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığının önünde de binlerce vatandaş gelerek partilerine sahip çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm Türkiye’yi sokağa çıkmaya çağırırken, Kahramanmaraş’ta ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç meydanlara inerek vatandaşlarla birlikte hareket etti.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir’de darbe girişiminin olduğu dakikalarda tüm il genelindeki teşkilat mensuplarını parti binalarına giderek halkı toplaması konusunda mesaj çekti. Mesajın ardından ilçelerde ve merkezde on binlerce vatandaş partisinin önüne giderek slogan attı.

Askerin darbe girişimi Kahramanmaraş’ta karşılıksız kaldı. Halk bu kez askere prim vermedi. Bir darbeye karşı ilk defa sokaklara dökülen Kahramanmaraş devletine ve Cumhurbaşkanına sahip çıktı. 1961 darbesi, 1972 Muhtırası, 1980 darbesi, 12 Şubat Post Modern Darbesi, 2007 e- muhtıra da halk sokağa inmemişti. Bu kez böyle olmadı, askerin korsan bildiriyi açıklamasının ardından tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da halk sokaklara döküldü. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın talimatıyla çöp kamyonları şehir içerisinde konvoy yaptı.

Saat 23.45 sıralarında Müftülük istikametinden gelen askeriye ait içerisinde 3 askerin bulunduğu bir jip’in Valilik önünün kapalı olması dolayısıyla yeni hükümet caddesinden aşağıya indiği iddia edildi. Kahramanmaraş İl Genelinde hiçbir askerin valilik ve kaymakamlık binalarına girme teşebbüsünde bulunmadığı öğrenildi.

(MESUT TUĞRUL, ZEKİ DEMİR & KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x