Kahramanmaraş Eliböğründe efsanesi geri döndü

Kahramanmaraş Eliböğründe efsanesi geri döndü

Kahramanmaraş'ın eşsiz lezzetleriyle zamana meydan okuyan Tarihi Turaç Et Lokantası yıllara meydan okuyor.

29 Ekim 2023 - 03:54

1982 yılında Cumhur Turaç tarafından kurulan ve şehre kazandırıldığı günden bu yana, depremler ve yıllar geçse de Turaç Et Lokantası, baş döndürücü lezzetleriyle adından sıkça söz ettiriyor.

Kahramanmaraş'ın gastronomi açısından sevilen tek lokantası olma hedefiyle ilerleyen restoran, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

İşletme sahibi Turgut Turaç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "1982 yılından bu yana, babam Cumhur Turaç tarafından kuruldu. İlk olarak kasaplıkla başladık ve daha sonra restoran olarak Turaç Et Lokantası'nı Kahramanmaraş'a kazandırdık. Babamdan sonra işletmeyi devraldım ve amacımız her zaman ilk günkü lezzeti ve tadı misafirlerimize sunmaktır. Eliböğründe gibi tarihi bir lezzeti burada sunarken geçmişle harmanlayarak misafirlerimize gastronomi bir deneyim yaşatmak istiyoruz. Nenelerimiz, amcalarımız buraya geldiğinde yemek yerken gözleri doluyor. Damak zevkini yakalamak gerçekten zor bir şey, ancak biz burada geçmişin yongasıyla misafirlerimize bunu sunuyoruz” dedi.

Turaç Et Lokantası'nın en çok beğenilen lezzeti ise Maraş Eliböğründesi olarak biliniyor. Et, domates, biber ve isteğe bağlı olarak soğanın pirzola üzerine atılarak hamurla kapatılıp içerinin sıcağıyla pişirildiği bu lezzet, misafirler tarafından büyük ilgi görüyor.

Turgut Turaç, 10 yaşında bu sektöre adım attığını ve yaklaşık 15 yıldır bu mesleği yaptığını belirterek, gelecekte daha iyi yerlere gelmeyi ve daha iyi lezzetler sunmayı hedefliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zerdeçalın 11 faydası
Zerdeçalın 11 faydası
Ekinözü MHP’de istifa depremi
Ekinözü MHP’de istifa depremi