Kahramanmaraş Gazze İçin Yürüdü ve İsrail’e Lanet Okudu

Kahramanmaraş Gazze İçin Yürüdü ve İsrail'e Lanet Okudu

Kahramanmaraş’ta 50 sivil toplum kuruluşunun (STK) katılımıyla binlerce vatandaş, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" etkinliğinde bir araya geldi. Yürüyüşe 2 bin 500 kişinin katıldığı öğrenildi.

10 Nisan 2024 - 02:12

Teravih namazı sonrasında Zekeriya Tanrıverdi Cami önünde toplanan STK'lar ve vatandaşlar, tekbir ve dualar eşliğinde Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde son buldu ve burada bir basın açıklaması yapıldı.

Avukat Yusuf Bülbül, Kahramanmaraş Platformu adına yaptığı açıklamada, "Ramazan ayında bu kadar kalabalık bir şekilde toplanmak gerçekten çok kıymetli. Filistin'i yalnız bırakmayacağız. İsrail, 7 Ekim'den bu yana Filistin'e ambargo ve abluka uygulayarak şiddetli saldırılar gerçekleştiriyor." ifadelerini kullandı.

Etkinlik sırasında minik Meryem, Gazze'deki çocuklar için İngilizce destek çağrısında bulunurken, bir diğer kız çocuğu da Gazze için yazdığı şiiri okudu. Yapılan duaların ardından destek yürüyüşü ve basın açıklaması sona erdi.

STK sözcüsü Avukat Yusuf Yıldırım, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Dünyanın gözü önünde soykırım yapıldığını ifade ediyoruz. Binlerce Gazzeli, İsrail'in menfur saldırılarında hayatını kaybetti. Türkiye, ilk andan itibaren Filistinlilerin sesi oldu" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı