“Kahramanmaraş Hikâyesi” Projesinde Ödüllü Yarışmalar...
Reklam

“Kahramanmaraş Hikâyesi” Projesinde Ödüllü Yarışmalar Başlıyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin “Geleneksel Ustalardan Geleceğin Ustalarına - Kahramanmaraş Hikâyesi” projesinin çevrimiçi fikir yarışmaları “fikrimiz.org” platformunda başlıyor. 23 Eylül – 20 Ekim tarihleri arasında 3 farklı yarışmada dereceye giren fikirlere çeşitli ödüller verilecek.

24 Eylül 2022 - 17:42

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Geleneksel Ustalardan Geleceğin Ustalarına - Kahramanmaraş Hikâyesi” projesi yarışmalarla devam ediyor. Şehrin kültürünü oluşturan geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi iş birliğiyle düzenlenen proje kapsamında 3 ayrı yarışma gerçekleştirilecek. 23 Eylül Cuma günü başlayacak ilk yarışmaya https://fikrimiz.org/projeler/proje-detay/632c0eaaa936b6e848a1e40d bağlantısı üzerinden çevrimiçi olarak başvurulabilecek. Birinci yarışmanın son başvuru tarihi ise 7 Ekim.

Geleneği Yaşat, Ödülü Kap!

23 Eylül – 20 Ekim tarihleri arasında 15 gün arayla gerçekleştirilecek 3 ayrı yarışmada dereceye giren fikirlere çeşitli ödüller verilecek. Yarışmaya Kahramanmaraş’tan katılan ve birinci olan yarışmacılara 1000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye ise 500 TL’lik ulaşım kartları; şehir dışından katılan yarışmacılara ise Kahramanmaraş Oyma Sandığı hediye edilecek. Düzenlenecek yarışmalarla geleneksel el sanatlarının geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, tanıtılması, markalaşma süreçlerinin oluşturulması ve geleneksel birikimin geleceğe taşınması hedefleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...