Kahramanmaraş huzurlu bir bayram geçirdi

Kahramanmaraş huzurlu bir bayram geçirdi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı öncesi ve bayramda çok iyi çalıştı. Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin talimatıyla Kahramanmaraş’ı ablukaya alan polisler, bayram öncesi şüpheli şahıslar üzerinde bayramda da yol denetimlerinde suçlulara göz açtırmadı.

05 Eylül 2017 - 18:47 - Güncelleme: 05 Eylül 2017 - 18:52

Vatandaşların mağdur olmaması için bayrama günler kala hem basın yayın yoluyla hem de broşür dağıtarak vatandaşları sahte paraya karşı uyaran Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler bayram arifesinde de yankesici ve gaspçılara karşı özel çalışma yaptı.


Bayram arifesinde iki ayrı işyerinin otoparkında bulunun araçların camını kırma suretiyle meydana gelen iki hırsızlık olayı üzerine yoğunlaşan Asayiş Şubeye Bağlı Hırsızlık Büro amirliği ekipleri iki olayı da kısa sürede aydınlattı.


Bayramdan iki gün önce bir işyerinin otoparkında bulunun bir aracın camı kırılarak otonun içerisinde bulunan bayan çantası çalındı. Çantanın içerisinde para bulamayan hırsız aynı yöntemi bu kez farklı bir araçta denedi. O çantanın da içerisinde makyaj malzemesi dışında değerli eşya bulamaya hırsız polisler tarafından kıskıvrak yakalandı.


Bayram öncesi alışverişe gelen bayan şahısları takip eden şüpheli, araçlarını park edip el çantalılarını araçta unutan kişilerin durumunu gözlemleyip, park halindeki aracın camını sert cisimle kırıp çantayı alıp kaçtı. İki ayrı olaya karışan şüphelinin kimliği kısa sürede polis tarafından belirlendi. Sivil polis Timleri aradıkları Şansın resmini uğrayabileceği bütün işyerlerindeki vatandaşa ve güvenlik görevlilerine dağıttı.


Çalışmalar kısa sürede sonuç verdi, yine bir işyeri önünde takip yapan şüpheli, resimdeki şahsi gördüğünü ihbar eden bir güvenlik görevlisi sayesinde polisin intikal etmesiyle kıskıvrak yakalandı.

İlk başta suçlamaları kabul etmeyen şüpheli, daha sonra olayları itiraf etti. İçini boşalttığı çantaları boş bir araziye attığını itiraf ederek, arazide gösterdiği yerde bayan çantası bulundu. Yakalanan şüphelinin benzer suçlardan sabıkası bulunan 29 yaşındaki Ramazan Y. olduğu anlaşıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edilen Ramazan Y. Tutuklanarak ceza evine gönderildi.

 

İKİNCİ OPERASYON BAĞ-KUR ESKİ MÜDÜRÜNÜN KATİLİNE

Kahramanmaraş Emniyeti, 2004 yılında dönemin Bağ-kur İl Müdürü Şevket Çarkanat’ı öldürme suçundan girdiği cezaevinden yaklaşık 1 yıl önce firar eden Ozan G.’ye oldu.

2004 yılında Özel İdare İş Merkezinin yanındaki sokakta dönemin Bağ-Kur Müdürü Şevket Çarkanat’ı bacağından bıçaklayarak öldüren Ozan G. Yakalanarak cezaevine konulmuştu. Aldığı müebbet hapsin cezasını çekerken yaklaşık 1 yıl önce Ankara cezaevinden firar eden 36 yaşındaki Ozan G. Kahramanmaraş polisini alarma geçirdi.


Ozan G.’yi yakalamak için özel bir ekip kuran Kahramanmaraş emniyeti katilin Kahramanmaraş’a geldiğini saptadı. Uzun soluklu bir takip sonrası şapka giyip gözlük takıp saç sakal bırakarak kendini gizlemeye çalışan Ozan G. Polisin dikkatinden kaçamadı. Şeyhadil Mahallesinde kıskıvrak yakalanan zanlı önce Adliyeye ardından ise cezaevine gönderildi.

 

OLAY ŞÖYLE GERÇEKLEŞMİŞTİ

Kahramanmaraş'ta sokak ortasında öldürülen Bağ-Kur il müdürü Şevket Çarkanat'ın, tayinini çıkardığı bir memurunun sevgilisinin tuttuğu tetikçinin bıçakladığı belirlendi. Tetikçinin, Çarkanat'ı "korkutmak" için 500 milyona kiralandığı ancak, bıçak darbesinin bacaktaki ana damara rastlaması nedeniyle müdürün kan kaybından öldüğü ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta arabasını otoparka park ettikten sonra evine doğru ilerlerken bacağından bıçaklanan Bağkur İl Müdürü Şevket Çarkanat karanlık nedeniyle uzun süre yığılıp kaldığı yerde fark edilememiş ve hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirmişti. Çarkanat'ın bacağına saplanan bıçağın ana damarı kestiği ve şiddetli kanamaya neden olduğu belirlenmişti. 


HUZUR OPERASYONLARI İLE VATANDAŞ DAHA HUZURLU

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı arifesinde gerçekleşen huzur operasyonu nedeniyle hırsızlık, gasp ve yankesicilik yaşanmadı.

 Türkiye Geneli yapılan Huzur Arefe 2 uygulaması Kahramanmaraş'ta da yapıldı. Huzur operasyonun birinci aşamasına Kahramanmaraş polis sorumluluk bölgesi il genelinde 96 ekip, 396 personel katıldı. İl merkezinde 14:00-19:00 saatleri arası 7 noktada, 20:00-23:00 saatleri  arasında 4 noktada ve ilçelerde yapılan bu saatler arası uygulamada; 3 bin 856 şahıs sorgulandı. 9 aranan şahıs yakalanırken, 6 şahsa gözaltı işlemi yapıldı.  4 şahsa bin 120 TL Kabahatler kanunu ihlal cezası uygulandı. 877 araç sorgulanırken 31 araca 9 bin 490 TL trafik cezası tanzim edildi. 7 araç trafikten men edildi. Tekirdağ ilinden çalıntı kaydı olan bir araçla birlikte 358 adette kaçak sigara ele geçirildi.

 

HUZUR OPERASYONUN İKİNCİ AŞAMASI ARİFE GÜNÜ DEVAM ETTİ

Şehrin çevre yolu giriş ve çıkışlarında sabit polis uygulamaları devam ederken, şehir içinde değişken sokak ve kavşaklarda anlık şok ve süpürme operasyonları yapıldı.


Alışveriş merkezleri, pazarlar ve alışverişin yoğun olduğu yerler, kapalı çarşı, hayvan pazarları, mezarlıklar, terminal, havaalanı ve merkezi yerlerde sivil polisler her türlü suça anında müdahale için görev aldı.  Park polisleri bayram öncesi ve bayramda parkları denetim altında tuttu. Trafik ve Asayiş Yönünden bayram öncesi ve bayramda gerekli planlamalar yapıldı ve uygulandı. Bayram tedbirleri tüm il merkezi ve ilçelerinde aynı anda devam etti. Bayram süresince bin 500 polis görev başında bulundu.


Polisin aldığı tedbirlerle Bayram arifesinde bir olay yaşanmazken bayram haftasında 21 hırsızlık şüphelisi yakalanarak cezaevine teslim edildiği, 38 kişiye ise Kabahatler kanununa aykırı davranmaktan idari işlem yapıldığı bildirildi. Park ve bahçelerde 8 kişinin üzerinden bıçak ele geçirilerek men edildi. Değişik suçlardan aranan ve suça karışan çok sayıda kişi yakalandığı kaydedildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...