Kahramanmaraş’ı Günal ve Altıparmak temsil etti

Kahramanmaraş’ı Günal ve Altıparmak temsil etti

Türkiye genelinde Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Dışişleri Bakanlığı tarafından 14 ülke ve 29 Büyükşehir Belediyesinin bulunduğu iller arasından seçilen örnek ve kıdemli vatandaşlarımız Kahramanmaraş’ta TEMA Vakfı il temsilciliği tarafından belirlendi.

31 Aralık 2016 - 02:27

Toplantı ile ilgili açıklama yapan TEMA Vakfı İl Temsilcisi Abdurrahman Akbolat şunları söyledi: “Geçtiğimiz aylarda TÜRYAK Yaşlılık Konseyi Derneği tarafından Vakfımız aranarak iki örnek kıdemli vatandaşın tespit edilmesi talep edildi bunun için belirlenen kriterler tarafımıza ulaştırıldı. Bizde Vakıf olarak arkadaşlarımızla istişare sonunda ilimizi bu büyük organizasyonda temsil etmek üzere ilimize uzun yıllar her alanda hizmet etmiş olan şu anda ise Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanı Bünyamin Günal ile Kahramanmaraş’ımızın Sosyal hayatında büyük yeri olan Mehmet Nuri Altıparmak tespit edilmiştir” diyen Başkan Akbolat, açıklamasını şöyle sürdürdü’’ 2008 yılından bu tarafa düzenlenen törenin bu yılki adresi İstanbul Mövenpick Levent otelinde gerçekleştirilen toplantıya belirlediğimiz isimler katılarak ilimizi en iyi şekilde temsil ederek tanıtımına katkı sunmuşlar ve katılımcıları İlimize davet etmişlerdir. Ayrıca burada gerçekleştirilen ‘’Nesiller arası dayanışma, deneyim aktarımı Çalıştayın da konuşma yapmışlar ve deneyimlerini aktarmışlardır” dedi.

Toplantıya Dışişleri Bakanlığınca belirlenen 14 ülkeden vatandaşlar, Büyükşehir Belediyeleri tarafından belirlenen isimler ile Kahramanmaraş, Erzurum ve Adana illerinde TEMA Vakfı tarafından belirlenen isimler katılmışlardır. Ayrıca Sanat camiasına uzun yıllar hizmet eden Örnek Sanatçılar Göksel Arsoy, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Ediz Hun’da katıldı.

 İstanbul toplantısı ile ilgili olarak duygularını ifade eden Bünyamin Günal şunları söyledi: “Önemsenen ve her yıl tekrarlanan böyle bir etkinlik için; TEMA Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilciliği tarafından önerilen Bünyamin Günal ve Nuri Altıparmak TÜRYAK 2016 Örnek Kıdemli Vatandaş olarak seçilerek İstanbul’da gerçekleştirilen etkinliğe katıldım. Bu olaydan sonra torunlarımda Bana Kıdemli Dedeciğim demeye başladılar. Bunlar ne güzel duygular.

 

47 ÖRNEK KIDEMLİ VATANDAŞ SEÇİLDİ

Mövenpick İstanbul Levent Otel "TÜRYAK 2016 Örnek Kıdemli Vatandaş Ödül Töreni" etkinliği için 29 Büyükşehir Belediyeleri ve STK'ları tarafından seçilen 47 Örnek Kıdemli Vatandaşımız ile Türk Vatandaşlarımızın yaşadığı 14 ülkeden (Almanya, ABD, Avusturya, Avustralya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada ve Norveç) Dışişleri Bakanlığımız tarafından seçilen 17 Örnek Kıdemli Vatandaşımızı ve yine "Örnek Kıdemli Sanatçı" ödülü için de Ediz Hun, Göksel Arsoy, Filiz Akın, Türkan Şoray, İnci Çayırlı sanatçılarımızın katılımı ile gerçekleşti. Böyle anlamlı bir toplantıya üniversite öğrencileri de davet edilmişti, bunlarla söyleşi ile hayat bilgileri de paylaşıldı. Bir konuşma yaparak Kahramanmaraş’ımızı halkımızı anlattık. Yaşlanmak ta güzel, Allah’ın bir nimettir” dedi.

 

“İSTANBUL’DA KAHRAMANMARAŞ’IMIZI ANLATTIK”

Toplantıya katılan Mehmet Nuri Altıparmak ise “öncelikle bizi bu Örnek Kıdemli vatandaşlığa seçenlere teşekkür ediyorum, İstanbul’da Kahramanmaraş’ımızı anlattık ve davet ettik, İl Kültür Müdürlüğümüzün hazırladığı kitabı hediye ettik, çok güzel bir toplantı oldu, şunu da ifade ediyorum Nefes aldığımız sürece bu güzel kenti her yerde ve ortamda tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Örnek Kıdemli vatandaşlar katıldıkları İstanbul programı sonrası Kahramanmaraş TEMA Vakfında orada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler ve kendilerini bu toplantı için belirleyen TEMA Vakfı Başkanı ve üyelerine teşekkür ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x