Kahramanmaraş’ın BAL Grafiği

Kahramanmaraş’ın BAL Grafiği

2010 yılında statü değiştirilerek kurulan Bölgesel Amatör Lig (BAL)’a, bu yıl ilk kez iki mahalle takımı yükselerek Kahramanmaraş'ta bir ilki gerçekleştirdi.

14 Nisan 2017 - 16:26

Geçtiğimiz sezon 3. Lig yükselme Bölgesel amatör (BAL) ligi ekiplerinden Fidanspor ve Sakaryaspor’un ilk defa katılacağı şehirde sevinç yaşattı. 3. Ligdeki temsilcimiz 1920 Maraşspor (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor)’unda Profesyonel lige veda etmesi Kahramanmaraş halkını üzerken bu durumda BAL’da 3 takımımız mücadele etti. 3 Takımımızın mücadele ettiği BAL’da ligin son haftaları tad vermedi.  Geçen sezon 12 Grupta oynatılan BAL’da bu sezon grup sayısı artarken TFF’nin uygulamaya koyacağı 4. Lig Statüsü ne zaman uygulamaya konulacağı da merakla beklenen konular arasında yer aldı.

BALDA 79 İLDEN 156 TAKIM MÜCADELE ETTİ

Bölgesel Amatör Lig'de 2016-2017 sezonu katılım başvuruları tamamlandı. BAL'da bu sezon oynama hakkı olan 165 takımdan 156'sının başvurusu kabul edilmesi ile Bal heyecanı başlamıştı. Bu takımların 78'i geçen sezon BAL'da yer alan takımlardan, 67'si yerel liglerden BAL'a yükselen takımlardan, 11'i ise geçen sezon Spor-Toto 3.Lig'den düşen takımlardan oluşuyor.

KAHRAMANMARAŞ TARİHİNDE BİR İLK

2010 yılında statü değiştirilerek kurulan Bölgesel Amatör Lig (BAL)’a, bu yıl ilk kez iki mahalle takımı yükselerek Kahramanmaraş'ta bir ilki gerçekleştirdi. Bu sezon hedeflerini Bölgesel Amatör Lig olarak belirleyen iki takımın mücadelesi nefesleri kesti. Yenen takımın BAL’a çıkacağı karşılaşmaya taraftarlarda yoğun ilgi gösterdi. Batıpark futbol sahasında oynanan maçta her iki takımda oynadığı futbol ile göz doldururken, Geçtiğimiz hafta FidansporBAL’a çıkmayı garantilemiş, Sakaryaspor ise Dumlupınarspor’u 1-0 devirerek BAL’A yükselen 2. Takım olmuştu. Elbistan Belediyespor’un küme düşmesi sonucu gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig’de Fidanspor ve Sakaryaspor takımları mücadele etti.

1920 MARAŞSPOR 3. LİGDEN GELDİ

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden 1920 Maraşspor(Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor) Profesyonellik hayatını 2015-2016 sezonunda kötü bir gidişatla noktaladı.   2015-2016 Futbol sezonuna Kahramanmaraşlı Teknik patron Fethi Çokkeser ile başlayan ve ilk yarının bitimine 3 hafta kala Teknik patron Çokkeser ile yollarını ayıran mavi fırtına da takımın başında yer alan Kahramanmaraşlı teknik adam Halil Yücel ile yola devam etmişti. 11 haftalık iyi serüvenle yoluna devam eden 1920 Maraşspor da alınan şok sonuçlar doğrultusunda Yücelle yollar ayrıldı ve hoca yolunda Ümit Şengülle anlaşıldı. Şengülle toparlanmaya çalışan mavi fırtınada işler yoluna gitmedi ve son maçında rakibi Orhangazispor ile 0-0 berabere kalarak profesyonel lige veda etti. Spor Toto 3’üncü Lig 2’nci Grup’ta ligin son hafta maçında 1920 Maraşspor, takımını ağırlayan Orhangazispor, çok sayıda gol pozisyonundan yararlanamadığı maçtan 0-0 eşitlikle ayrılarak playoff şansını kaybetti. Maçta tek puan alan 1920 Maraşspor ise lige veda eden son takım oldu. Bu sezon aldığı başarısız sonuçlar ile profesyonellik kariyerinin en kötü sezonlarından birini yaşayan 1920 Maraşspor, son haftalarda kendi evinde aldığı galibiyetler ile ligde kalma ümitlerini son haftaya taşımıştı. Hafta sonu deplasmanda ligin son maçında Orhangazispor’a konuk olan temsilcimiz 90 dakika boyunca maçta gol yollarında etkisiz kalarak sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Mavi-Beyazlılar aldığı bu sonuçla Bölgesel Amatör Lig (BAL)’a düşmüştü.

BAL DA 3 TAKIMIMIZ MÜCADELE ETTİ

2016-2017 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Ligde Kahramanmaraş’ın 3 takımı yer aldı. Lig sonunda Bir takım doğrudan düşeceği Bölgesel Amatör Lig kurulduğundan bu yana ilk defa Kahramanmaraş’ta  bütün takımlar kent merkezinden oldu.  Bal Ligi kurulduğu ilk sezon Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ve Elbistanspor’un birlikte mücadele ettiği ligde Belediyespor 3. Lige yükselmeyi başarmıştı. Bu süreç içerisinde kent merkezinden hiçbir takım Bölgesel Amatör Lige yükselmedi. Bu sezon ise üçü de kent merkezinden olmak üzere Sakaryaspor, Fidanspor ve 1920 Maraşspor Bölgesel Amatör Ligde boy gösterdi. 

BAL'DA İLK YARIYI TEK BERABERLİKLE KAPATTIK!

Kahramanmaraş'ın ilk kez merkez ilçelerden 3 takımın temsil edildiği Bölgesel Amatör ligde ilk yarı da tek beraberlik yaşadık. Bölgesel Amatör ligde 1920 Maraşspor üst sıraları zorlarken, Fidanspor ligde orta sıralarda kaldı. Diğer Temsilcimiz Sakaryaspor ise 3 puanla kaldı ve ligin dibine demir attı. Bölgesel Amatör Lig kurulduğundan bu yana ilk defa bütün takımlar kent merkezinden olacak. Bal Ligi kurulduğu ilk sezon Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ve Elbistanspor’un birlikte mücadele ettiği ligde Belediyespor 3. Lige yükselmeyi başarmıştı. Bu süreç içerisinde kent merkezinden hiçbir takım Bölgesel Amatör Lige yükselmedi. Bu sezon ise üçü de kent merkezinden olmak üzere Sakaryaspor, Fidanspor ve 1920 Maraşspor Bölgesel Amatör Ligde boy gösterecek. Bu üç takımdan bir takım doğrudan 3. Lige çıkarsa geri de kalan iki takımdan alt sırada yer alan Kahramanmaraş şampiyonu ile baraj maçı oynayacak. Eğer 3 takımdan 3. Lige çıkan olmazsa en alt sırada ligi bitiren doğrudan amatör lige düşecek ve ligi üç takım arasında 2. Sırada bitiren takımda küme düşme potasında olmazsa şampiyon ile play-out maçı oynayacak. Zorlu mücadelelerin yaşandığı Kahramanmaraş’ın BAL temsilcilerinin mücadelesinde ilk yarı sona erirken zorlu maratonda 1 beraberlik yaşandı.

1920 MARAŞSPOR İLK YARIDA ZİRVEYİ TAKİP ETTİ

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup’ta mücadele eden 1920 Maraşspor ilk Yarıda oynadığı 12 Maçta 9 galibiyet 3 Mağlubiyet alarak 27 puanla ilkyarıyı 3. Sırada tamamladı. Lige Kahramanmaraşlı Teknik Direktör Kadir Ardıç ve Yardımcıları Osman Koca, Necdet Bolat, Mahmut Eflatun ve Kaleci Antrenörü Çoşkun Eroğlu ile Başlayan 1920 Maraşspor kurduğu genç ve Dinamik kadro ile ilkyarıda oynadığı maçlarda oynadığı oyun ve aldığı sonuçlarla tüm dikkatleri üzerine çekti.  1920 Maraşspor İlkyarıda oynadığı 12 maçta rakip filelere 27 gol gönderirken, Kendi kalesinde 12 Gol gördü. Ligde en farklı galibiyetini Elazığ Yolspor karşısında 5-0 alırken, En farklı mağlubiyetini deplasmanda Malatya Yeşilyurt Belediyesporkarşısında 4-2’lik skorla aldı. 2016-2017 Sezonuna Fidanspor galibiyeti ile başlayan 1920 Maraşspor, Ligin 2. Maçında kendi sahasında Şanlıurfa KaraköprüBelediyespor 2-1 mağlup olarak ligde ilk mağlubiyetini aldı. Ligin 3. Haftasında Deplasmanda karşılaştığı grubun güçlü takımı Adıyaman 1954 Spor’u 1-0 mağlup ederek Şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldı. Ligin 4. Haftasında Hanefi Mahçiçek Stadyumunda karşılaştığı Araban Belediyespor karşısında alınan 2-1’lik mağlubiyet ve oynanan kötü futbol moralleri bozarken, 5. Hafta deplasmanda oynanan Yeşilyurt Belediyespor maçında Hakem hataları ve verilen 2 penaltı takımda moralleri bozarken alınan 4-2 lik mağlubiyet sonrası 6 puanla 8. Sırada yer aldı.1920 Maraşspor, Bölgesel Amatör ligde oynadığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 mağlubiyet alırken hiç berabere kalmadı ve ilk yarıyı 27 puanla liderin 2 puan gerisinde 3. olarak tamamladı.

FİDANSPOR 1 KEZ BERABERE KALDI

Fidanspor, Bölgesel Amatör ligde oynadığı 12 maçta 4 galibiyet, 7 mağlubiyet aldı, 1 kezde berabere kaldı, ve 13 puanla 8.sırada ilk yarıyı kapattı. Geçen sezon Kahramanmaraş 1. Amatör kümeden namağlup olarak şampiyon olan ve ilk defa BAL’a adını yazdıran Fidanspor ligde 1. Amatör’de yaşadığı galibiyet sevincini BAL’da tadını çıkara çıkara yaşayamadı. Geçen sezon namağlup ligi tamamlayarak şampiyon olan FidansporBAL’da ilk hafta 1920 Maraşspor mağlubiyeti ile lige kötü bir giriş yaptı. Ligin 2. Haftasını BAY olarak geçiren Fidanspordiğer maçlarında ise puan çıkartamazken 1 maçtan 3 puanla ayrılırken, 1 maçtan ise Beraberlikle ayrılırken BAL 2 grupta 12. hafta maçında temsilcimiz Fidanspor, Elazığ Yolspor tesislerinde Mehmet Gülmez firikikten attığı gol ve Mesut'un kafa ile attığı gollerle Elazığ Dsispor'u 2-1 yendi.Fidanspor Pazar günü Elazığ İl özel İdaresi sahasında çıktığı karşısında Elazığ Dsispor'u 1-2 mağlup ederek 3 puanı kaptı. Fidanspor’un gollerini Mehmet Zülfü Gülmez(Dk23) ve Mesut Tozkoparan (Dk45) kaydederken DSİ Spor’un tek golüne Alper Gül(Dk 28) imza attı.

SAKARYASPOR İLK YARIDA 3 PUANLA SON SIRADA YER ALDI

Sakaryaspor, Bölgesel Amatör ligde oynadığı 12 maçta 1 galibiyet 11 mağlubiyet aldı, hiç beraberlik alamadı ve ilk yarıyı 3 puanla 13. sırada kapattı. Geçen sezon Play-off’lardan BAL’a çıkış yapan Sakaryaspor lige geç başlaması ile birlikte ligde genç ekiple birlikte göz doldururken ligde de zor günler geçiren ekiplerimiz arasında yer alıyor. Ligde 12 haftalık serüvenin ilk haftasını BAY geçirenSakaryaspor diğer haftalarından 1’inden galibiyetle ayrılarak 3 puan aldı. 3 puanla zemine çakılan Sakaryaspor 12 haftalık serüvende çıktığı 11 maçta 1 galibiyet, 10 mağlubiyet alırken hiç berabere kalmadı.

BAL İLK YARIDA 414 KIRMIZI, 5900 SARI KART ÇIKTI

Bölgesel Amatör Lig (BAL)’da Kahramanmaraş’ın 3 takımının mücadele ettiği ve 12 gurupta oynanan İlk yarıda takımlara, 6 hükmen mağlubiyet, 148 hak mahrumiyeti, 58 ihtar, 200 men, 1 maç saha kapama ve 23 maç seyircisiz oynama cezaları verilirken oyuncular 414 kırmızı kart, 5900 sarı kart gördü. Kahramanmaraş’ın temsilcilerinden 1920 Maraşspor, Kahramanmaraş Sakaryaspor ve Fidanspor’un mücadele ettiği BAL’da İlk yarıda takımlara, 6 hükmen mağlubiyet, 148 hak mahrumiyeti, 58 ihtar, 200 men, 1 maç saha kapama ve 23 maç seyircisiz oynama cezaları verildi. Bölgesel Amatör Lig'in ilk yarısında oyuncular 414 kırmızı kart, 5900 sarı kart gördü. Bilindiği gibi Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2016-17 Sezonu ikinci yarı müsabakaları 3 haftalık aranın ardından 11 grupta 14-15 Ocak 2017 tarihinde başladı. BAL 1. Grup müsabakaları ise 7-8 Ocak 2017 tarihlerinde oynanan maçlarla başlamıştı. İlk yarıda oynanan 939 müsabakada toplam 2414 gol atıldı. Müsabaka başına düşen 2,6 'lık gol ortalamasının olduğu BAL'da 10-0'lık Mersin Büyükşehir BelediyeMeskispor - Tyana Spor müsabakası en gollü galibiyet olarak kayıtlara geçerken, ilk yarıda stadlarda genel toplamda 739.859 seyircinin izlediği maçları, maç başına 788 kişi izledi. 5. Grup'ta mücadele eden Mersin Büyükşehir BelediyeMeskispor 33 gol ile 1. devrenin en fazla gol atan takımı olurken, 1. Grup'ta mücadele eden Başkale Gençlikspor attığı 3 gol ile en az gol atan takım oldu. 12 grup içinde en çok gol atan oyuncu ise 11 golle 5. Grup'ta yer alan Kilis Belediyespor'un oyuncusu AboubacarKone oldu.1.Grup lideri Mardin 47 Spor, 3. Grup lideri Iğdır Arasspor, 4. Grup ikincisi Fatsa Belediyespor, 6. Grup lideri Yeni Altındağ Belediyespor, 7. Grup lideri Isparta Davrazspor, gruplarında namaglup takımlar olarak ilk yarıyı tamamladılar.İlk yarıda takımlara, 6 hükmen mağlubiyet, 148 hak mahrumiyeti, 58 ihtar, 200 men, 1 maç saha kapama ve 23 maç seyircisiz oynama cezaları verildi.

KAHRAMANMARAŞ EKİPLERİ İKİNCİ YARI DAĞILDI

BAL’da ligin son haftasına varılırken Kahramanmaraş’ı 3 takımla temsil eden takımlarımızın son haftalarına doğru yaklaşılırken iddiası kalmaması ile maçlar tad vermez oldu. Kahramanmaraş Merkezinde Büyükler Ligi 1. Amatör Küme Play-off maçlarını oynanması ile birlikte heyecanın tavan yaptığı müsabakalarda BAL’ın tadı çıkmaz oldu. 1 takımın ligi garantilemesi, 1 takımın ise matematiksel olarak şansının kalmaması doğrultusunda 1 takımda play-aut maçı oynayacağı BAL’da herşey netleşmesi ile müsabakalar tad vermezken Sakaryaspor prestij maçına çıkar gibi çıktığı, Fidanspor’un ise puana ihtiyacı kalmadığı play-aut oynama gibi görüntü sergilediği 1920 Maraşspor’un ise şampiyonluk ümitlerini yittiği BAL’da tat tuz kalmadı. Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör ligde (BAL) temsil eden 1920 Maraşspor hafta sonu BAY olarak kapattı.

SAKARYASPOR VEDA ETTİ

Ligde zor günler geçiren Sakaryaspor’da yine Fidanspor gibi geçtiğimiz sezon 1. Amatör Küme Play-Off maçlarında ikinci olarak BAL’a çıkmıştı. Lige oldukça genç ve tecrübesiz futbolcularla başlayan Sarı-siyahlılar, bu sezon BAL’da oynadığı 24 maçtan 3 galibiyet, 21 mağlubiyet alarak 9 puanla ligi 13. Sırada tamamlayarak küme düştü.

FARKLI YENİLGİ İLE LİGE VEDA ETTİ

Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Sakaryaspor, ligin son haftasında Elazığ Yolspor tesislerinde Yolspor'a 9-0 mağlup oldu. Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Sakaryaspor, 26. haftasında Yolspor'a konuk oldu. Bölgesel Amatör ligden düşmesi daha önce belli olan Sakaryaspor lige farklı mağlup oldu. BAL Lig temsilcilerimizden Kahramanmaraş temsilcisi Sakaryaspor ile Elazığ Yolspor prestij için çıktığı ligin son haftasında farklı sonuca ulaşıldı. Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör ligde temsil eden Sakaryaspor ligin son haftalarda aldığı sonuçlarla ligin zemininden kurtulmayı başaramadı ve lige veda eden ekiplerden biri oldu. Kahramanmaraş Temsilcisi bu maçta da kayıp yaşayınca gerilemede kaldığı yerden devam etti ve ligden düşen ekiplerden biri oldu. Sakaryaspor, gelecek sezon Kahramanmaraş 1. Amatör Küme de mücadele edecek.

FİDANSPOR BARAJ MAÇI OYNAYACAK

Yıllardır Kahramanmaraş Amatör Kümede mücadele eden ve yetiştirdiği futbolcularla kentte dikkat çeken takımlardan Fidanspor, geçtiğimiz sezon 1. Amatör Kümede şampiyon olarak adını BAL’a yazdırmıştı. BAL’da sezon başında şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Yeşil-Sarılı ekip, bir takım olumsuzluklara karşın istediği başarıyı gösteremeyerek ligi 29 puanla 8. Sırada tamamladı. Yeşil-Sarılı takım oynadığı 24 maçtan 9 galibiyet, 2 beraberlik, 13’de mağlubiyet aldı. Fidanspor, 23 Nisan Pazar günü 12 Şubat Stadyumunda Kahramanmaraş 1. Amatör Kümeyi şampiyon olarak tamamlayan Türkoğlu Belediyespor ile tek maç yapacak ve bu maçı kazanırsa Bölgesel Amatör Lige devam edecek, eğer bu maçı kaybederse Türkoğlu Belediyespor önümüzdeki sezon BAL’da boy gösterecek.

1920 MARAŞSPOR BAL LİGİNİ 5. BİTİRDİ

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup temsilcilerimizden 1920 Maraşspor ligi 5. Sırada tamamladı.

Kahramanmaraş’ı Bölgesel Amatör Lig 2. Grup temsil eden takımlarımızdan 1920 Maraşspor ligi 5. Sırada tamamladı. 44 puan toplayan ve ligin son maçında deplasmanda Elazığ DSİ Spor’u 3-0 yenen temsilcimiz fikstür gereği son haftayı BAY geçecek. Bu maçla birlikte puanını 44 ‘e yükselten temsilcimiz puan cetvelinde 5. Sırada kaldı ve ligi tamamladı. 1920 Maraşspor Ligde Oynadığı 24 Maçta 14 Galibiyet 2 Beraberlik 8 Mağlubiyet aldı 46 gol attı 26 gol yedi 44 puanla 5.sırada bulunuyor. (DERLEYEN: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın