Kahramanmaraş’ın duruşu net Kararı ‘evet’

Kahramanmaraş’ın duruşu net Kararı ‘evet’

Partisinin Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezindeki İl Danışma ve Meclis Toplantısına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenci Kahramanmaraş’ın duruşunun net ve kararının ‘evet’ olduğunu, Kahramanmaraş’ta çok şey anlatmaya gerek olmadığını ve Kahramanmaraşlının her şeyin farkında olduğunu söyledi.

19 Mart 2017 - 04:14

KAHRAMANMARAŞ HER ŞEYİN FARKINDA

Bir dizi programlara katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci partisinin İl Danışma Meclis Toplantısında konuştu. Kahramanmaraşlıların Recep Tayyip Erdoğan’ın dilini bildiğini belirten Bakan Tüfenkci; “ Size çok şey söylemeye gerek yok, sizler omuzunuza dava yükünü yüklemiş il, ilçe başkanlarımız olarak zaten sahadasınız. Kahramanmaraş ‘EVET’ diyor. Bugün esnaf gezdik esnaf evet diyor. İş adamı, Ev hanımı, Gençler EVET diyor. Büyük ve güçlü Türkiye için EVET diyor.” Dedi.

 

KORKUSUZCA ‘EVET’ DİYECEĞİZ

Güçlü bir Türkiye’den korkanlara inat korkusuzca ‘evet’ diyeceklerini de belirten Bakan Tüfenkci şöyle konuştu; “Güçlü Türkiye’den yana olanlar her yerde EVET diyorlar. Onun için çok söze gerek yok bugünlerde biz laf üstüne laf değil, iş üstüne iş koyarak gidiyoruz. Mahalle Mahalle gidiyoruz il il gidiyoruz bütün Türkiye’ye gidiyoruz gittiğimiz her yerde de halka anlatıyoruz ve hesap veriyoruz. Ne Avrupaya ne Doğuya ne Batıya hesap veriyoruz hesabımız sadece milletedir. CHP’liler işleri güçleri bıraktılar dini de siyasete alet etmeye çalıştılar. Deniz Baykal’ı izlediniz dün bunlar Peygamberi, İnsani da tanımıyorlar. Ama bu millet 16 Nisan’da neyin ne olduğunu inşallah öğreteceğiz. Değerli arkadaşlar elbette ki biz Avrupa’ya bir çift söz söylememiz lazım. Bizim bakanımıza yapılan müdahaleleri karış Türkiyemize karşı yapılan bunlara karşı tedbir almamız lazım. Devlet olarak duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk elbette ki bunun siyasi ve hukuki bir yaptırımı olacaktır.”

 

KOALİSYONLAR, DEVÜLÜASYONLAR İSTEMİYORSAK;

16 Nisan’da cumhurbaşkanlığı sistemine geçerek sandıkları ‘evet’le dolduracaklarını da ifade eden Bakan Tüfenkci; “Eğer biz daha Türkiye’de gerçekten bir daha enflasyonlar olsun istemiyorsak, bir daha devalüasyonlar istemiyorsak bir daha koalisyonların olmasını istemiyorsak 16 Nisan’da tabi ki EVET Diyeceğiz. Biz bu ülkenin sistem arızası nedeniyle enerjisini kaybetmesini istemiyoruz. Biz sistem arızaları nedeniyle bürokratik engeller nedeniyle milletin sermayesine birilerine peşkeş çekilmesini istemiyoruz. Biz istiyoruz ki işimizi, aşımızı büyütelim. Biz gençlerimize daha fazla iş ve aş bulmasını istiyoruz. Niçin ihracatımız beş yüz milyar dolarlarını geçmesin, Niçin faizler yüzde beşlerin altına düşmesin biz yeni bir sisteme geçmek istiyoruz. Evet ak parti olarak biz tek başımıza on dört senedir çok büyü işler başardık ve Türkiye’yi her alanda dört ve beş kat büyüttük. Biz bu arada bu coğrafyanın pahalı olduğunu biliyoruz. Bu coğrafyaya saldıran terör örgütlerinin hepsinin  farkındayız. Biz teröristlere karşı olan mücadelemizi her zaman sürdüreceğiz. Doğuda halkımıza yapmış oldukları herşeyin hesabını verecekler. Oradaki vatandaşlarımız nasıl onlardan hesap soruyorsa, DEAŞ’ınında, FETÖ’sününde, PKK’sınında hepsinden sizlerinde desteğiyle hesap soracağız. Bunlara bu millete yapmış olduklarının hesabını verdireceğiz. 15 Temmuz’da bu millet bir defa daha hayır dedi. 16 Nisan’da millet EVET diyecek.  İstiklal mücadelemiz ne kadar önemli ve kıymetliyse istiklal mücadelemiz de o kadar kıymetlidir. Dün şehit verdik bu terör örgütlerine karşı Allah bütün şehitlerimize rahmet etsin gazilerimize sağlık yaralılarımıza acil şifalar versin. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtikten sonra bunlarla daha sağlıklı mücadele edeceğiz. İnşallah biz darbe anayasasını bir kenara gömeceğiz aynı zamanda biz Türkiye’yi yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte şaha kaldıracağız. Bunun içinde hep beraber koşturacağız.” Dedi.

 

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN EVET DEMELİYİZ

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç de 16 Nisan’a giderken Avrupa da bir şeyler olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu; “ Biz bunları medeni, insan haklarında zirve gibi görüyorduk. Bunlar Müslümanlara, kadın haklarından, insan haklarından, medenilikten anlamazsınız diyorlardı. Ne oldu ki 200 yıllık Avrupa Birliği ahlakı 2 günde yerle bir edildi. Yerle bir eden Alman hükümeti, Hollanda hükümeti değil büyüyen güçlenen halkıyla bütünleşen ve yeni dönemde bizde varız diyen Türkiye’dir, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Gezi olaylarını çocuklarımıza yaptırdılar, Tencere tavayla altı ay ekonomimize baltaladılar. Geziciler Başbakanımızla görüşelim dediler, birinci madde dünyanın en büyük havaalanı inşaatını durdurun, ikinci madde üçüncü köprüyü yapmayın dediler.

 

HAVAALANINI İPTALİ İÇİN UĞRAŞTILAR

Hollanda kendi Havalimanı’nın daha iyi ticaret yapması için bizim havaalanımızın iptali için elinden geleni yaptı. Ama bunu söylemiyorlar Kandil’e de bunu söyletmiyorlar, ama konu bu ve 17-25 Aralık yapıldı. Bu ülkede yolsuzluk hırsızlık dediler. FETÖ’Cüler 25 Aralıkta yaptıkları şey bu ülkenin en büyük iş adamlarını toplamaktı, FETÖ’nün adamları ve Hollanda’nın adamları aynı şeyleri söylüyorlar.

Acaba 16 Nisan’a bir kere daha bunları kandırabilir miyiz, yoksa bunlar 18 Mart’ta Çanakkale’yi unutamazlar dünyanın en büyük projesinin temelini atıyorlar. FETÖ’yle bu ülkeyi kendi çocukları ile bombaladık durdurmadık diyorlar.
18 Mart’ta Çanakkale’ye Dünya’nın en büyük köprüsünü açıyorlar. Düne kadar kapısında temizlikçi çöpçülük yaptığı Türk insanı bugün onların havaalanlarının yolcularını alıyorlar.Onun için intihar saldırıları yapıyorlar. HollandalınınAvrupalının yaptığı saldırı dağdakilerin yaptığı saldırıdan daha kötüdür.

 

16 NİSANDA BUNLARA FIRSAT VERMEYELİM

Onun için 16 Nisan’a dikkat etmemiz gerekiyor. 16 Nisan’da bunlara fırsat vermeyeceğiz, 16 Nisan’da Hayır diyenleri bu tehlikeyi göstereceğiz. Belediye Başkanımız söyledi 8 Haziran günü ayaklandılar kurtulduk salladık dediler. Salladıkları ülkemizin geleceğiydi, Hiç şüpheniz olmasın 16 Nisan’da Allah Korusun bir Hayır çıksa ülkeyi kaosa sürükleyeceklerdir.

Hükümet bitti diyecekler seçim olsun diyeceklerdir ve ülkemiz geleceğini şerhe düşürmek isteyeceklerdir. Bunların alternatif bir seçeneği yoktur, onun için bugün bu ülkede sorunu olan herkese samimiyetle şunu diyin, mağduriyet psikolojisinde olduğu herkese bu ülkenin sorunları çözse çözse millete dayanan AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan çözer onun için EVET diyeceğiz.”

 

İLİMİZ BÜYÜK PROJELERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’da, Kahramanmaraş’ın büyük projelere ev sahipliği yaptığını belirterek, Gelişen ve büyüyen bir Kahramanmaraş olacağını ifade etti.

Erkoç, Yapay plajları ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek birçok proje hakkında önemli bilgiler verdi. Erkoç: “Dün bir kahraman kardeşimizi şehidimizi uğurladık. Bu aziz vatanımız için ay yıldızlı bayrak için hiç gözcünü kırpmadan büyük bir cesaretli ülkemizi korumakta olan askerlerimizi selamlıyoruz.

 

ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINA SAHİP ÇIKIYORUZ
Biz bugün bu ülke için bu vatan için şehit düşen kardeşlerimizin hatırlarına her zaman sahip çıkacağız. Bu askerlerimiz vatan toprağı için şehit düşmekte, Bu kutsal vatan topraklarını şehit kanıyla yıkanan bu toprakları en iyi şekilde temsil etmek üzere sorumluluklarımızın farkındayız.

 Kayak Merkezimizin ihalesini yaptık Yedikuyular bölgesinde başlamaktayız. Hem Kayak Merkezi hem de rekreasyon alanı olacak ve vatandaşlarımızın uğrak yeri olacak. Oranın bir kısmını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edeceğiz ve orada güzel bir alan oluşacak.

Teleferik Sözümüz vardı onunla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Kale bölgesinde başlamak üzere birinci bölgesi yapılacak. Demirciler çarşısında altyapı çalışmamız devam ediyor.
Yusuflar Mahallesindeki çalışmalarımızda son aşamaya geldik.

Özellikle Gayberli Mahallesinde önemli alanlar yaptık bu bölgedeki çalışmalarımız devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan Rekreasyon alanı çalışmalarımız da devam ediyor. Medeniyetimizin değerlerine sahip çıktığımız projelerimiz ile bu medeniyet güçlenecek, Plaj ve havuz projeleri yapılmaya başlanacak ve etrafı kapalı bir alan olacaktır. 1100 km yol yaptık,  Kahramanmaraş 800 km asfalt yol çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kuzey Çevre Yolu’nu  önümüzdeki günlerde inşaatlarına başlayacağız.” Diye konuştu

 

TEŞKİLATLARIMIZ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

Konuşmasına Çanakkale ile ilgili bir şiir okuyarak başlayan Ak parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir  “Yarın 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü, dün bir şehidimizi toprağa verdik ona da Allah’tan rahmet diliyorum. Bu toprağın kahramanları evlerinde sessizce otururlar onun günü gelinceye kadar kahraman olduğu kimse anlamaz ancak günü geldiğinde nasıl bir kahraman olduğunu gösterir.” Dedi.

Teşkilatlarının 16 Nisandaki referandum için harıl harıl çalıştıklarına vurgu yapan İl Başkanı Özdemir şöyle konuştu, “. Elimizde çok güzel şekilde ifade edeceğimiz 18 Madde lik anayasamız var. Çok şükür Hayırcılar ile karşılaşmıyoruz ancak çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Bizim ülkemizde parlamenter bir sistem var her yönüyle arızalı bir sistem. Güçlü bir lider olmadığında bu sistem tüm açıklarını oraya çıkarıyor ancak güçlü bir liderin olduğun zaman kusursuz bir sistem gidi duruyor. Recep Tayyip Erdoğan güçlü bir liderdi sistemin aksayan yönlerini kapattı. Biz şunu istiyoruz her zaman bize güçlü bir liderin geleceğini garanti ediyorsanız bu değişikliği yapmayalım. Bu sistem geldiğine halkın iradesine dayalı güçlü bir sistem olduğunu kesindir. Bizim güçlü bir sisteme ihtiyacımız var, Tabi biz bunu yapmak istedikçe karşımıza engeller çıkıyor. Avrupalı kendisini medeni sanan Avrupalı önümüze engel çıkartıyor. Medeniyetin insanlığın ne demek olduğunu onlara anlatacağız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa Kaldıracağız”
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa...