Kahramanmaraş’ın gizli kahramanı Oscar’a aday

Kahramanmaraş'ın gizli kahramanı Oscar'a aday

Kore savaşında ormanda bulduğu kıza, 15 ay boyunca babalık ederek Ayla ismini takan Kahramanmaraşlı Süleyman Dilbirliği, kentin bilinmeyen gizli kahramanı olarak kayıtlara geçerken, filme çevrilen yaşam hikayesi ilk üç günde 312 bin kişi tarafından izlendi.

03 Kasım 2017 - 20:44 - Güncelleme: 04 Kasım 2017 - 03:24

Filmlere sahne olan hayat hikayesiyle biraz hüzün, biraz barışçıl, biraz sevinç, ve çokça gurur duygusu uyandıran Kahramanmaraşlı Dilbirliği, dirayetiyle en iyi savaşçı, şefkati ile de birçok anneye taş çıkardı.

 

OSCAR ADAYI OLDU

Gazilik unvanından daha fazlasını hak eden ve davranışı tüm dünya tarafından takdir edilen Süleyman Dilbirliği’nin memleketi olan Kahramanmaraş’ta böylesine önemli bir kahramanlık hikayesi aks ettirilmemesi ayrıca merak uyandırırken, filmi yapılan bu onurlu davranış yabancı film kategorisinde en iyi Türk filmi olarak OSCAR adaylığına layık görüldü.

 

24 FİLM ARASINDA EN İYİ ÇIKIŞI YAKALADI

Filme çevrilen yaşam hikayesi şimdilerde gösterime sunulurken Türkiye'nin Oscar adayı 'Ayla', ilk üç günde 312 bin 135 seyirci tarafından izlenerek sezon başından bu yana gösterime giren 24 film arasında en iyi açılışa sahip yapım oldu.


Hasılat 4 milyon 91 bin lira

Ocak ayında Akademi Ödülleri'nde ön elemeden geçecek olan film, ilk 3 günde 312 bin 135 kişi tarafından izlendi. 512 salonda gösterilen 'Ayla', sezon başından bu yana en yüksek açılış gişesini elde ederken 3 günlük hasılatı ise 4 milyon 91 bin TL olarak gerçekleşti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x