Kahramanmaraş’ın Kültürel Değerlerini Yansıtan Kırk Yamada...

Kahramanmaraş’ın Kültürel Değerlerini Yansıtan Kırk Yamada Kırk Maraş Sergisi KSÜ’de Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğiyle Kahramanmaraş’ın kültürel varlık ve değerlerini, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda önemli rol oynayan şahsiyetleri Kırkyama sanatıyla ifade eden ‘Kırk Yamada Kırk Maraş Sergisi’ sanatseverlerle buluştu.

22 Şubat 2022 - 03:11

KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanındaki serginin açılış kurdelesini üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Tiyek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ve Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mutlu Aslantürk sanatseverlerle birlikte kestiler.Birinden güzel eserlerin ortaya konmasında emeği geçen sanatçılara ve katılım sağlayan sanatseverlere teşekkür eden Rektör Can, ‘Kırk Yamada Kırk Maraş’ sergisinin 25 Şubat 2022 Cuma gününe kadar gezilebileceğini ifade etti.

Sergide, Kahramanmaraş'ın tarihi mekânları, yiyecek kültürü, bitki örtüsü, sanatsal değeri olan mimari eserleri, geleneksel el sanatları ve Kahramanmaraş Mili Mücadelesinin seyrini değiştiren önemli olaylar temaları altında çeşitli kumaşlar veya materyalleri birleştirerek yapılan, yapılması zor ve zaman isteyen geleneksel bir el sanatı olan kırkyama tekniği ile hazırlanan 40 tablo yer alıyor.

Kırk Yamada Kırk Maraş sergisinin sanatseverlerle buluşturulması için her türlü desteği veren Rektör Prof. Dr. Niyazi Can'a şükranlarını ifade eden Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mutlu Aslantürk kendilerine Kırk Yamada Kırk Maraş sergi kataloğunu takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı