Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Expo 2023’te Yerini Aldı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Expo 2023’te Yerini Aldı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen Expo 2023’te stant açarak yerini aldı.

15 Ekim 2023 - 02:43

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın himayesiyle Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen Expo 2023, 14 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen törenle açıldı. "Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık" ana temasının işlendiği Expo 2023’ün açılışı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Organizasyondaki yerini alan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) de fuar alanında standını açarak, ziyaretçilerini konuk etmeye başladı. KİÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından hazırlanan stantta, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırladığı Maraş Çöreği ve Şerbet gibi ikramlar da konukların beğenisine sunuldu.

Standı ziyaret eden KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, emeği geçen öğretim üyelerini ve öğrencileri tebrik etti. KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seçil Fettahlıoğlu ve Genel Sekreter Cemil Toktay’ın da eşlik ettiği ziyarette konuşan Prof. Dr. Bakan, şunları söyledi:

“Öncelikle Expo 2023’ün ülkemiz ve Kahramanmaraş’ımız için hayırlı olmasını diliyorum. Bilindiği gibi 6 Şubat depremleri dolayısıyla buruk bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Buna rağmen biz de İstiklal Üniversitesi olarak fuarda yerimizi aldık ve elimizden geldiği ölçüde katkı vermeye çalışıyoruz. Hem üniversitemizi hem de yöresel lezzetlerimizi konuklarımıza ikram edecek, Kahramanmaraş’ın ve üniversitemizin tanıtımına katkı vermeye gayret göstereceğiz. Emek veren kıymetli hocalarıma, öğrenci kardeşlerime can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu Kahramanmaraş’a kazandıran Onikişubat Belediyesi’ni, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in şahsında tebrik ediyorum. En önemlisi de Expo 2023’ü  Cumhurbaşkanlığı’nın himayesine alan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bugünkü açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, önceki dönem Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi’ye şükranlarımı arz ediyorum. Expo 2023’ün bir kez daha hayırlı olmasını diliyor, tüm konukları İstiklal Üniversitesi standını ziyaret etmeye davet ediyorum.”

Rektör Bakan ve Rektör Yardımcısı Fettahlıoğlu, stantta görev alan öğretim üyeleri ve öğrencilere, katkıları dolayısıyla teşekkür belgesi takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş’ı Çok Daha İyi Bir Noktaya Getireceğiz”
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş’ı Çok Daha İyi Bir Noktaya...
Cevizin 6 faydası
Cevizin 6 faydası