Kahramanmaraş Lavanta ile de anılacak!

Kahramanmaraş Lavanta ile de anılacak!

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü bir yeniliğe daha imza attı. Yapılan bu projeyle ile ilerleyen yıllarda şehrimiz lavanta ile de anılacağa benziyor.

19 Ekim 2017 - 03:01

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayın ve Yayınlar Başkanlığının Tarımsal Yeniliklerin yaygınlaştırılması, “kadın çiftçiler yeniliklerle buluşuyor” projesi kapsamında, Kahramanmaraş’ta bir ilk olan 12 bin lavanta fidesi dağıtıldı.  Başlangıç olarak Merkez ilçe Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Andırın ilçelerinde farklı bölgelerde dikilecek olan lavanta daha sonrasında il genelinde yayılması planlanıyor.

 

“AROMATİK BİTKİ SANAYİSİ GELİŞECEK”

İlimizde henüz yetiştiriciliği yapılmayan Lavanta bitkisinin bayan çiftçilere tanıtılarak hem eğitim verilmesi hem de uygulamalı olarak yetiştiriciliğinin yapılması il ve ülke tarımı için önem taşıyor. Lavanta bitkisi bir çok iklim ve toprak koşullarında yetişen, fazla bakım ve gübreleme gerektirmeyen ve piyasası oldukça yüksek bir tıbbi ve aromatik bitki olup bayan çiftçilerimizin gelir seviyesinin artırılacağını düşünülüyor. Bölgeye bir yenilik kazandıracak alternatif gelir kaynakları oluşarak, tıbbi ve aromatik bitki ile ilgili sanayisinin de gelişmesine yardımcı olacağı hedefleniyor.

 

“LAVANTA KOKULU MAHALLELER OLACAK”

Lavanta Kokulu Mahalleler projesinden faydalanarak lavanta dikecek olan çiftçi Ayşegül Kızdırıcı, şehirde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bu tarz projelerin devam etmesi gerektiğini belirten Kızdırıcı: “Lavantanın Kahramanmaraş’ta bayan eliyle yetiştirilecek olması ayrı bir önem taşıdığını düşünmekteyim. Lavantanın çiçeğinden, yağından, kurusundan faydalanacağız. Ayrıca ilimizde görüntüsü ve kokusuyla ayrı bir zevk yaşatacağını düşünüyorum. Bu projeyi öğrendiğimde dikkatimi çekti ve bende faydalanmak istedim. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kontrolsüz egzersiz bu sorunlara yol açabiliyor!
Kontrolsüz egzersiz bu sorunlara yol açabiliyor!
Prof. Dr. Yurdakul: “Ülkümüz, Duyarlı Bir Millet Olmaktır”
Prof. Dr. Yurdakul: “Ülkümüz, Duyarlı Bir Millet Olmaktır”