Kahramanmaraş’ta 9 bin 74 kalıcı konutun temeli atıldı

Kahramanmaraş’ta 9 bin 74 kalıcı konutun temeli atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve hayırseverler tarafından Kahramanmaraş’ta yapılacak olan 9 bin 74 kalıcı konutun temel atma törenine canlı bağlantıyla katıldı.  Kahramanmaraş’a konut yapacak olan Galatasaray Spor Kulübünü örnek göstererek Bakan Özhaseki’ye takılan Erdoğan, Kayserispor’u da bu yarışta görmek istediklerini ifade etti.

11 Ağustos 2023 - 05:25

6 Şubat depremlerinde yıkılan veya ağır hasar alan konutların yerine 112 bin 414 konut yapılacak olan Kahramanmaraş’ta, 9 bin 74 kalıcı konut ve köy evi ile 231 işyerinin temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmasında bölgede temeli atılan inşaatların hızla yükseldiğini ifade ederek, “İlk bir sene içinde 319 bin konutu inşa edip, hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz. Bölgede şimdiye kadar yaklaşık 180 bin konutun ihalesi gerçekleştirildi. Zemin etütleri yapılmış, rezerv alanlarda inşaatlar hızla yükseliyor. Yerinde Dönüşüm projesini başlattık. Hibe ve uygun şartlardaki kredi projemiz büyük teveccüh ile karşılandı. Şimdiye kadar 160 binden fazla insanımız yerinde dönüşüm için başvuru yaptı.” dedi.

“EVİNİ YERİNDE YAPMAK İSTEYENLERE YARDIMCI OLACAĞIZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında, “Bakanlık olarak, hükümet olarak bizim birinci işimiz bu bölgelerde bir an önce sağlıklı konutlar yapmak sonra da depremzede kardeşlerimizi bu konutlara aktararak onların huzur içerisinde oturmalarını sağlamak” dedi. Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün burada yapacağımız 9 bin 74 konutun ve 231 iş yerimizin temelini atıyoruz. Şehrin merkezinde o inşaatlarımızın büyük bir bölümünü başlatıyoruz. Bakanlık olarak yapacağımız 9 bin 74 konuttan 913 tanesini yani 300’ünü otel sahibi arkadaşımız, 250’sini Galatasaray Spor Kulübü, 363’ünü de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yapacak. Bir kısmını da sizler yerinde dönüşüm için ‘bizler elimizden geleni yaparız’ dediniz. Biz de kardeşlerimize yardım etmeye devam edeceğiz. Kim ki evini yapmak isterse biz de o kardeşlerimize yardımcı olacağız diye karar aldık. İlk etapta yüz metrekarelik bir ev için 1 milyon lira destek veriyoruz. Beş yüz bin lirası hibe, beş yüz bin lirası da iki sene ödemesiz 10 sene vadeye bölünmüş olarak şekilde tahsis edeceğiz.”

 “BİRARAYA GELİN VE BİR AN ÖNCE ANLAŞIN”

“Şimdi bir taraftan konutlar yapıyoruz. Bir taraftan merkezi kendimiz inşa edeceğiz. Kahramanmaraş'ın meydanını oluşturacağız. Ama bundan sonraki iş de biraz sizlere düşüyor. Eğer bir binada on kişiyseniz lütfen bir araya gelin ortak bir hesap açın, destekleyelim. Oralarda sizlerden asla belediyelerde olduğu gibi ruhsat, harç gibi paralar istemiyoruz. Yapı denetim firmalarına gidilerek ayrı bir masraf da yapılmayacak. Eğer istiyorsanız bir müteahhitle anlaşıyorsanız tip sözleşmeler vereceğiz. O tip sözleşmelerle siz yaptırın işinizi her türlü. Mühendislik hizmetleri yapılmış vaziyette sizlere teslim ederiz. Siz alırsınız. Bu tip projeleri de uygulayabilirsiniz. Bir an önce başlarsınız. Siz inşaatı devam ettiğiniz takdirde bizler de sizlere yardım etmeye devam ederiz. Kardeşim Allah sizlerden razı olsun deyinceye kadar endişeniz olmasın. Asla da buradan gitmeyeceğiz.”

 “HAYIR İŞLERİNDE DE YARIŞALIM”

Bakan Özhaseki, hayırseverlerin desteğini almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Aradan aylar geçtiği halde depremzedeleri unutmayanlar var. Bir otel sahibi arkadaşımız neredeyse 300 konut yapacak. Odalar Birliği 1000 konutun sözünü verdi. Çok anlamlı bir şey daha var: Bir Galatasaraylı olarak değil, içimden gelerek, yürekten teşekkür ederek söylüyorum. 250 konut yaptırıyorlar. Beşiktaş'ımız da Fenerbahçe'miz de, diğer kulüpler de bizim baş tacımız. İstiyoruz ki bu konuda Galatasaray'ı geçsinler. Gelsinler 300 - 400 konut yapsınlar.” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAKAN ÖZHASEKİ’YE KAYSERİSPOR GÖNDERMESİYLE TAKILDI

Daha sonra temel atma törenine geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sırada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’a 363 konut yapacak olan TOBB’u, 300 konut yapacak Cem Avcı ve 250 kalıcı konut yapacak olan Galatasaray Spor Kulübü’nü tebrik etti. Bakan Özhaseki’ye de takılarak Kayserispor’u da bu yarışta görmek istediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Galatasaray Spor Kulubü’nü bu 250 konutluk adımla tebrik ediyorum. Tabi Kayseri’yi bir kenara koymak doğru olmaz. Kayseri bakalım kaç konutla bu işe katılacak, bunu da göreceğiz. Ama diğerlerini de; Fenerbahçe, Trabzon, Beşiktaş bekleyeceğiz. Bakalım onlar kaç konutla bu yarışın içerisinde yer alacak. Hayırda yarış bu başka bir şey değil” dedi.   Özhaseki de, Kayseri’nin hiçbir zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalnız bırakmadığını hatırlatarak, “Efendim, Kayseri sizi hiç yalnız bırakmadı. Şimdi de Kayseri'den, Kayserispor'dan özellikle buraya yardım etmesini istiyorsunuz. Emriniz olur. İnşallah biz de en az Galatasaray kadar buraya Kayserispor olarak yardım ederiz, sizin sözünüzü yere düşürmeyiz.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından 9 bin 74 kalıcı konut ve köy evi ile 231 işyerinin temeli dualarla atıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x