Kahramanmaraş’ta "Denetim ve eğitim seferberliği"...

Kahramanmaraş’ta "Denetim ve eğitim seferberliği" devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni tip Koronavirüs (kovid-19) önlemleri kapsamında Kahramanmaraş’ta denetimler arttırıldı.

02 Nisan 2020 - 02:06

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatlarıyla, Türkiye genelinde alınan 'Korona virüs' tedbirleri çerçevesinde market, şarküteri ve unlu mamullerdeki hijyen tedbirleri konusunda, işletmeler denetleniyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, Onikişubat Tarım ve Orman Müdürü İsmail Kıraç, Halk Sağlık Hizmetleri Başkanı Ahmet Yener, Halk Sağlığı Şube Müdürü Yunus KIR, Personel Hizmetleri Başkanı Mehmet Yılmaz  ve Gıda Denetim Ekipleriyle birlikte Korona Virüsü bilgilendirme denetimi kapsamında fırın, market ve pastane denetimi ve bilgilendirmesi gerçekleştirdi.

Korona virüse karşı bilgilendirme amaçlı yapılan bu denetimlerde özellikle personel hijyeni, el hijyeni, hasta personelin çalıştırılmaması, alet-ekipmanların ve işletmelerin dezenfeksiyonu, maske, bone ve eldiven kullanımı, işletmelerin havalandırılması, açıkta gıda satışının yapılmaması gibi konuların virüsün yayılmamasında büyük önem arz ettiği işletme sahiplerine anlatılarak, çalışanların Vucut ısıları dijital temassız ateş ölçerle vücut sıcaklığını kontrol edilerek ateş ölçümleride yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak