Kahramanmaraş’ta Doğu Türkistan unutulmadı

Kahramanmaraş’ta Doğu Türkistan unutulmadı

15 Temmuz şehitler İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen etkinlikte, gazeteci yazar Adem Özköse ve akademisyen Abdullah Oğuz, Doğu Türkistan'da yaşanan zulmü anlattı.  Özköse, Doğu Türkistan'daki soykırımın Filistin'deki zulümle benzerlik taşıdığını vurgulayarak, İslam dünyasının bu konuda duyarsız kaldığını belirtti.

01 Mart 2024 - 14:00

Oğuz ise, Çin devletinin Doğu Türkistan'a uyguladığı soykırıma dikkat çekti.

Konuşmacılar, son elli yılda Doğu Türkistan'da yaşanan tarihsel süreci ele alarak, Doğu Türkistan bilincinin önemine ve zulme karşı durmanın gerekliliğine vurgu yaptılar.

Özköse ve Oğuz, Çin'in totaliter ve baskıcı rejiminin temel hak ve özgürlükleri kısıtladığını, Müslüman Türkleri göçe zorladığını ve işkence kamplarında zulüm gördüklerini aktardılar.

Adem Özköse, "Çin ne kadar güçlü olursa olsun, dünyanın özgür ve vicdanlı insanları Çin'den de diğer zalimlerden de daha güçlüdür" diyerek, Doğu Türkistan'da yaşanan zulmün Filistin veya Arakan'dan aşağı olmadığını ifade etti.

Özköse, insan olmanın hak, adalet, iyilik ve merhamet için mücadele etmeyi gerektirdiğini belirtti.Etkinlikte, Doğu Türkistan zulmüne dikkat çekmek amacıyla yapılan söyleşi ve kitap çalışmalarının önemi vurgulandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x