Kahramanmaraş’ta dondurma sektörü ayağa kalktı

Kahramanmaraş’ta dondurma sektörü ayağa kalktı

Kahramanmaraş'ta dondurma ihracatından ülke ekonomisine 2,5 milyon dolar katkı sağlanıyor.

22 Temmuz 2023 - 02:18

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, dondurma üretim fabrikası faaliyete geçti ve üretim bandı çalışmaya başladı.

Türkiye'nin önemli dondurma markalarına ev sahipliği yapan kentte, deprem öncesinde 48 ülkeye 2,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriliyordu.

Maraş dondurması, deprem öncesinde ABD, Almanya, Fransa, Kanada, Suudi Arabistan başta olmak üzere 48 ülkeye ihraç ediliyordu. Sektör sahipleri bu ihracat rakamını yeniden yakalayabilmek için start verdi.

Keçi sütü ve saleple yapılan, aroması, rengi ve lezzetiyle dikkati çeken Maraş Dondurması, hem yurt içinde hem de yurt dışında çok büyük ilgi görüyor. Firma yetkilileri bu açığı kısa sürede kapatacaklarını ve dondurmanın yeniden dünya pazarında yer alacağını ifade etti.

Sektör yetkilisi Atila Kanbur, depremde fabrikalarının durma noktasına geldiğini ancak kısa sürede onarımları yaparak dondurma fabrikalarını ayağa kaldırdıklarını ifade etti.

Deprem nedeniyle üretim yapan fabrikaların hasar görmesinden dolayı bir müddet üretim ve ihracata ara verdiklerini söyleyen Kanbur, tamirat ve onarım işlemlerini tamamladıklarını ve yüzde 95 kapasite ile çalışmaya başladıklarını söyledi.

Başta Amerika Suudi Arabistan, Mısır gibi birçok ülkeye dondurma ihracatı yapan sektör, deprem öncesi üretim miktarını yeniden yakaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x