Kahramanmaraş’ta Enkazlardan Çıkan Çelik Kasaların İçeriği...

Kahramanmaraş'ta Enkazlardan Çıkan Çelik Kasaların İçeriği Açıklandı

Kahramanmaraş’ta 06.02.2023 tarih meydana gelen depremlerin ardından, enkaz altından çıkarılan ve sahipleri tespit edilemeyen 197 adet çelik kasanın içeriği ve açılma süreciyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

07 Nisan 2024 - 16:06

Kahramanmaraş Valiliği'nin  oluru ile oluşturulan komisyon, çelik kasaların içeriğini tespit etmek ve sahiplerini bulmak amacı çalışmalarını sürdürüyor.11.03.4 tarihinde komisyon eşliğinde kasaların tamamının 03.04.2024 tarihinde açıldığı belirti.

Bu süreçte, 119 adet kasanın boş olduğu, 57 adet kasada değersiz evrak ve eşyanın bulunduğu, 21 adet kasada ise çeşitli değerli malzemelerin bulunduğu tespit edildi. Açılan kasalardan sahipleri tespit edilen toplam 18 ad kasa ve içeriğindeki malzemeler sahiplerine teslim edildi. Diğer kasalardan çıkan değerli eşyaların sahiplerine ulaşılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Kasalardan çıkan malzemeler arasında altın ziynet eşyaları, para birimleri, silahlar, tarihi eserler ve uyuşturucu madde kullanımında kullanılan haplar bulunduğu ifade edildi. Ayrıca, tespit edilen tarihi eserlerin Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü'ne teslim edildiği vurgulandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı