Kahramanmaraş’ta Gazze nöbeti sürüyor

Kahramanmaraş’ta Gazze nöbeti sürüyor

Kahramanmaraş'ta sivil toplum kuruluşlarının Gazze yararına  düzenledikleri kermes ve Gazze nöbeti devam ediyor.

02 Mayıs 2024 - 03:05

Kahramanmaraş'ta yaklaşık 50 STK’nın destek amaçlı başlattıkları Gazze nöbeti ve kermes nöbeti, onuncu gününde Kahramanmaraş İHH İnsani Yardım Derneği'nde.

Kermes gelirleri Gazze'deki mağdur ve mazlum Müslümanlara gönderilecek.

Kahramanmaraş’ta STK’ların 10 gün önce Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi bahçesinde başlattıkları Gazze nöbeti devam ediyor.

Her gün bir STK’nın nöbet tuttuğu alanda hem kermes düzenlendi, hem de İHH insani Yardım derneği kadın kolları kültür merkezi önünde bazlama yaptılar.

Kadınlar evlerinden özel olarak pişirdikleri yemek ve tatlıları getirerek Gazze yararına satışa sundular Etkinlikte İsrail’in Gazze’de yapmış olduğu soy kırıma dikkat çeken resim sergisi açıldı. Kermesten elde edilen gelir, Gazzeli çocuklara gönderilecek.

Kahramanmaraş İnsani Yardım derneği Başkanı Yusuf Bülbül, "Kahramanmaraş İHH olarak Necip Fazıl kültür merkezi önünde Kahramanmaraş platformunun çatısı altında biz de Gazze nöbetimize devam ediyoruz. Bu etkinliklerimiz süresiz olarak devam edecek, çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Şu anda 12 Mayıs'a kadar tüm stk'lar Allah kendilerinden razı olsun, görev aldılar. İnşallah süreyi daha da uzatacağız. yüreği yanan tüm Filistin sevdalısı kardeşlerimizi buraya davet ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Başkanı Sevilay Tüfekçi’de şunları söyledi: “Nöbet çadırında STK olarak başlattığımız nöbetimize devam ediyoruz. STK’lara mensup kadınlarımız evlerinde hazırlamış oldukları tatlı ve yemekleri getirip burada satışa sunuyorlar ve elde ettikleri gelirleri gazzedeki mazlumlara göndermeyi planlıyorlar. Bizim bir tek amacımız var o da gazzedeki savaşın bitmesi ve kalıcı barışın sağlanmasıdır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Mayıs Ayında Kar Yağdı: İklim Değişikliği Belirtileri Artıyor
Kahramanmaraş'ta Mayıs Ayında Kar Yağdı: İklim Değişikliği...
Başkan Akpınar, Çalışmaları Yerinde İnceledi
Başkan Akpınar, Çalışmaları Yerinde İnceledi