Kahramanmaraş’ta, habersiz intikal ve toplanma tatbikatı...
Reklam

Kahramanmaraş’ta, habersiz intikal ve toplanma tatbikatı yapıldı

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun başkanlığında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde Habersiz İntikal ve Toplanma Tatbikatı yapıldı.

25 Mayıs 2022 - 03:04

Senaryo gereği 7,5 büyüklüğünde yaşanan depremin duyulmasının hemen ardından Vali Coşkun, İl Afet Koordinasyon Kurulu Üyeleri ve AYDES kullanıcıları, İl AFAD Merkezine intikal etti.

Vali Coşkun daha sonra İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri, Yerel Düzey Çalışma Grupları ve Destek Çözüm Ortaklarının konuşlanma alanlarına online bağlantı yaparak son durum hakkında bilgiler aldı.

Tatbikat sonrasında Koordinasyon Kurulu Üyeleri ile değerlendirmelerde bulunan Vali Coşkun, “İlimiz depremsellik bakımından riskli bir bölgede yer almaktadır. Afetlerin ne zaman ve nerede meydana geleceğide bilinmediğinden afetlere karşı her daim hazırlıklı olmak durumundayız. Dolayısıyla icra ettiğimiz habersiz tatbikatta bu anlamda önemliydi. Tatbikatımızın ilimize ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza katkı sağlamasını ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Allah, ülkemizi ve ilimizi her türlü afetten korusun” dedi.

Tatbikat, AFAD Başkanlığına tatbikat sonuç raporunun gönderilmesi ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”