Kahramanmaraş’ta kaçak kazıya suçüstü!

Kahramanmaraş'ta kaçak kazıya suçüstü!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde sit alanı olmayan ormanlık alanda yapılan kaçak kazıya suçüstü yapan jandarma ekipleri izinsiz kazı yaptıkları gerekçesiyle 2 kişiyi gözaltına aldı.

30 Nisan 2020 - 10:40

Kahramanmaraş Afşin Merkez J.Krk.K.lığına bağlı Esence Mahallesi Tülüce mevkii sit alanı olmayan ormanlık alanda M.D.(38) ve N.E.(42) isimli şahıslar kaçak kazı yaptıkları esnada yakalandı.

Yapılan üst aramasında, M.D. isimli şahsın üzerinde  (1) adet ruhsatsız 9 mm. Beretta marka tabanca ve tabancaya ait (1) adet şarjör, şarjör içerisinde 9 mm. çapında (7) adet fişek ele geçirilmiştir. Olay Yeri İnceleme Timi ile olay yerinde yapılan aramada; (1) adet GENESIS Marka 3000 MA jeneratör,

1 adet Bosch Marka hilti, 1 adet 50 metre seyyar çoklu priz, 3 adet  kürek, 1 adet balta, 1 adet kazma, 1 adet balyoz, 1 adet jeneratöre yakıt ikmali için kullanılan bidon, 2 adet define arama için kullanılan bakır çubuk, 2 adet yaklaşık 7x4 cm. ve 3x3 cm.ebatlarında çadır, 2 adet  gaz maskesi, 2 adet boş kova ve bu kovaları çekmek için kullanılan kovaya bağlanmış ip, İnce bakır kablolar, 1 adet çift sıralı 11 metre gri renkli örme ip ele geçirildi.

Olay ile ilgisi olduğu tespit edilen  A.Y.(E-52) ve F.E.(45) isimli şahıslar evlerinde yakalanmıştır. Şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada, suç ve suç unsuruna rastlanılmamıştır. Ayrıca olay yerinde yakalanan M.D. ve N.E. isimli şahıslara  1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu (md.282) sokağa çıkma yasağı kapsamında 3 bin 150 TL toplamda 6 bin 300 TL idari yaptırım uygulanmıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x