Kahramanmaraş’ta, Kan Bağışına Büyük Destek

Kahramanmaraş’ta, Kan Bağışına Büyük Destek

Kahramanmaraş’ın önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ile Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği “SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN HAREKETE GEÇ” sloganıyla başlattıkları Kan Bağışı Kampanyasını gerçekleştirdi.

19 Ocak 2021 - 02:10

Kahramanmaraş’ta sosyal, kültürel ve çevre alanlarında yürüttüğü faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren, Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ile izcilik, gençlik ve spor çalışmalarıyla ön planda olan Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği birçok faaliyette olduğu gibi  “SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN HAREKETE GEÇ” temalı “Kan Bağışı” kampanyasını da birlikte yürüterek üye, gönüllü ve izciler ile birlikte kan bağışında bulundular. 

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Pak yaptığımız bu faaliyetle; ülkemizin kan ihtiyacının tamamını gönüllülerden karşılamak üzere çalışan Kızılayımızın yanında olmak, yaşanan salgın hastalık süreci ve kış koşulları nedeniyle azalan kan stoklarına katkı sunmak ve kana ihtiyacı olan hayatlara bir nebzede olsa can olmak istediklerini belirtti.

Dernek Başkanı Pak ; Gündüz Kan bağışı faaliyetimizi gerçekleştirirken akşamında da dernek olarak 15 günde bir yaptığımız “ Bir Bilene SoruYorum” canlı yayın programımızda, Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu bey ile “Kan Bağışı ve Sağlıklı Yaşam “ konusunu ele alarak, kan bağışına karşı farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Kan bağışı kampanyası hakkında bilgi veren Lider gençlik Spor ve izcilik Kulübü Derneği Başkanı Ahmet Özkul; Dernek olarak, her 4 ayda bir, gönüllüleri ile birlikte kan bağışında bulunduklarını, kan stoklarının azaldığı zor günlerde Kızılayın daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, kan bağışının çok önemli bir vatandaşlık görevi olduğunu, bu görevi yerine getirmekten gurur duyduklarını ifade ederek, kampanyaya katılan İzci liderleri ve gönüllülere teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak