Kahramanmaraş’ta” Kurumsal İletişimde Görgü Ve Nezaket...

Kahramanmaraş’ta” Kurumsal İletişimde Görgü Ve Nezaket Kuralları” Semineri

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul idarecilerine yönelik düzenlenen, Kurumsal İletişim Uzmanı Eğitimci Yazar İdris Koç tarafından “Kurumsal İletişimde Görgü ve Nezaket Kuralları” konulu seminer Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşti.

15 Kasım 2021 - 18:11

Seminere, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, ilçe milli eğitim müdürleri, Millî eğitim müdür yardımcıları, İl ve İlçe milli eğitim şube müdürleri ve ilde bulunan okul müdürleri ve yardımcıları katıldı.

Kurumsal İletişimde Görgü ve Nezaket Kuralları semineri, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman’ın açış konuşmasıyla başladı.

“İLETİŞİM VE ÖZELLİKLE KURUMSAL İLETİŞİM DAHA DA ÖNEM KAZANMIŞTIR”

Yusuf Kahraman, açıklamasında; “Kurumsal iletişim; bir kurumun amaç ve hedeflerine ulaşabilmek ve faaliyetini yürütebilmek için gereken bölüm ve unsurlar arasında bilgi akışını, motivasyonu, koordinasyonu, organizasyonu, eğitimi ve denetimi amacıyla gerçekleşen iletişim sürecidir. Eğitim ve öğretimin öğretmen olmadan gerçekleşmesi mümkün olmadığı gibi, her okul ve kurumumuzun da icra edeceği fonksiyonu, başında bulunan eğitim liderinin vizyon ve iletişimi kadardır. Buradan hareketle, her geçen gün yeni süreç ve sorunlarla karşılaştığımız günümüzde, iletişim ve özellikle kurumsal iletişim daha da önem kazanmıştır. Bu sebeple iyi insan yetiştirmek hedefimiz doğrultusunda okul ve kurumlarımızda devletimizin sıcak yüzünün temsilcisi olarak gayret gösteren ve sorun çözen, bu yönüyle de motivasyona, koordinasyona ve sağlıklı iletişimi sağlamak için kendini geliştirmeye ihtiyaç duyan tüm takım arkadaşlarımıza bir katkı sunmak amacıyla bir arada bulunuyoruz. Katılımcı arkadaşlarımızın aktif olarak katılacakları ve sonuna kadar hiç sıkılmadan takip edecekleri bir program olacağını umuyor ve katılımlarından dolayı başta sayın valimize, büyükşehir belediye başkanımıza, kaymakamlarımıza, ilçe müdürlerimize, şube müdürlerimize, sahada denizden gelen dalganın ilk çarptığı kişiler mesabesinde olan okul idarecilerimize teşekkür ediyor, saygılarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Ardından söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise,  iletişimle ilgili düzenlenen bu programı önemsediğini ifade ederek, “Eğitim camiamızın çok değerli müdürü bu semineri çok güzel düşünmüş, bizler yoğun bir iş ortamında çalışmış olmamızdan dolayı bu tip eğitim çalışmalarıma bazen vakit ayıramıyoruz. Çok değerli hocamın bahsettiği gibi bilgiyi biliyoruz, bilginin yönetilmesi, aktarılması kadar motivasyon da son derece önemli olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla iletişimle ilgili düzenlenen bu programı önemsiyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ben iletişimin ne kadar etkili olduğunu hayatımda yaşayarak gördüm. Dilin kullanımı, nezaketle kurulan diyaloglar her zaman daha net sonuçlara ve süreçlere kapı açar. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizi eğiten öğretmenlerimiz bunun için önemli gayretler sarf ediyor. Ben de hayatımı bir öğretmenle paylaşıyorum, sevgili eşim Leyla Hanım da bir öğretmen. Kendisinin şahsında tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

“GÖRGÜ VE NEZAKET YAŞAMAYI KOLAYLAŞTIRIR”

Son olarak Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun da, görgü ve nezaket kurallarının sosyal davranışların temelini oluşturduğuna değinerek, “Görgü insanın kendisine olan saygı ve güven duygusunu güçlendirir. Bu saygı ve güven, kişinin dengesiz ve tutarsız davranışlarına da engel olur. Nihayetinde görgünün iletişimde önemli bir rol oynadığı, toplumda uyum içinde yaşamayı kolaylaştırdığı aşikardır. Salgın süreci boyunca fedakarca çalışan eğitimcilerimize de vurgu yaparak, “Kuşkusuz çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini şekillendiren eğitim süreci, sadece bireylerin değil toplumun geleceği için de büyük bir önem taşımaktadır. Bu süreçte kendilerini mesleklerine adamış, yarınlarımızı emanet ettiğimiz, sabır ve fedakârlık timsali öğretmenlerimize ve idarecilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Salgın süreci boyunca gerek canlı derslerle gerekse yüz yüze eğitimlerle büyük bir özveriyle çalışan tüm eğitim ordumuza, velilerimize ve öğrencilerimize de bu vesileyle sevgilerimi, saygılarımı ve başarı dileklerimi iletiyor, salgın nedeniyle hayatını kaybeden başta eğitim neferlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu vesileyle  “Kurumsal İletişimde Görgü ve Nezaket Kuralları” konulu seminerimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Eğitimci ve Yazar İdris Koç tarafından, görgü, nezaket ve protokol kurallarının önemi ve temel ilkeleri, sosyal ve kurumsal ilişkiler, ast-üst ilişkileri, kurumsal ilişkilerde beden dili ve kurumsal iletişimde kişisel imaj konularında davetlilere bilgi verildi.

Program Kurumsal İletişim Uzmanı Eğitimci Yazar İdris Koç tarafından verilen “Kurumsal İletişimde Görgü ve Nezaket Kuralları” konulu seminerin ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...