Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina sakinlerinden tepki 

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı bina sakinlerinden tepki 

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı bina sahipleri, Milli İrade Meydanı'nda bir araya gelerek orta hasarlı binalar konusunda basın açıklaması yaptı.

03 Kasım 2023 - 04:40

Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen ilçe belediyelerinin orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için hiçbir ruhsat vermemesine vatandaşlar, tepki gösterdi.

Basın açıklamasında, orta hasarlı bina sakinleri, orta hasarlı binaların ve imara kapatılan alanlardaki binaların mağdurları olduklarını belirtti.

6 Şubattan günümüze geçen zamana rağmen orta hasarlı binaların durumunun hala belirsiz olduğunu ve mikro bölgelendirme adı altında imara kapatılan alanlarla ilgili umut verici açıklamalar veya çözüm çalışmalarının yapılmadığını ifade ettiler.

Malikler, verilen hasar tespit raporlarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti ve yetkililerden bu raporların gözden geçirilmesini talep etti.

Ayrıca, geçici yerleşim için kira fiyatlarının yüksek olduğunu ve bu konuda şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Vatandaşlar, sadece bir çekiçle yapılan hasar tespitlerinin bilimsel olmadığını ve yeniden hasar denetlemesi yapılmasını istediklerini belirtti.

Basın açıklamasının sonunda vatandaşlar, yetkililerin seslerini duymasını talep ederek "uygun olmayan alan saçmalığına bir an önce son verilmesini" istediklerini vurguladı.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı bina sahipleri, durumlarının hala çözülmediğini ve yetkililerin konuya gereken önemi vermesini beklediklerini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı