Kahramanmaraş’ta özel okullara yoğun ilgi var!

Kahramanmaraş’ta özel okullara yoğun ilgi var!

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, 2017 yılı içerisinde özel okulların teşvikinden yararlanmak için 5 bin üzerinde öğrencinin teşvik başvurusunda bulunduğunu söyledi.

27 Aralık 2017 - 03:30

Şehirde Özel Okul sayısının her geçen yıl arttığını kaydeden Akkurt, “Her geçen yıl şehrimizde özel okullara ilgi giderek artıyor. Milli eğitim bakanlığımızın özel okullar için yapmış olduğu teşviklerden faydalanmak için kurumlar şartlarını ayarlayarak başvuruda bulunuyorlar. Şehrimizde bu sürecin son derece iyi olduğunu düşünüyorum.  Yaklaşık 3 bin civarında öğrencimiz bu teşvikten faydalanıyor.” dedi.

 

Şehrimize 4 Milyon TL Destek Sağlandı

Kahramanmaraş’ın Özel Okul teşvikinden yeterince faydalandığını ve bu sayede şehre 4 milyon TL bir girdinin sağlandığını vurgulayan Akkurt konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yıl eğitim öğretim teşvikine müracaat eden 5 bin 103 kişi var. Tabi bunun Milli Eğitim tarafından kriterleri belli. Bu kriterlere göre teşvikler veriliyor. Önce bu kriteri öğrenci alıyor, okulunda bir kontenjanı var. Yani bir okul bütün öğrencilerini teşvik alan öğrencilerden seçemez. Dolayısıyla bu müracaatların bir kısmının cevaplandırmamış olması, gittiği okulların durumlarıyla da ilgili bir süreçtir. Dolayısıyla bu teşviklerde 5 bin 103 öğrencinin 248’i anaokuluna, 334 tanesi birinci sınıfa, 289’u 2. Sınıfa, 85 tanesi 3. Sınıfa, 60 tanesi 4. Sınıfa, 5. Sınıfa 503 kişi gibi devam eden süreçlerle ilgili toplamda 5 bin 103 kişi oluyor.  Bu 1 yıl içerisinde özel okul teşvikinemüracaat eden öğrenciler. Bunların içerisinden de 698 öğrenciye teşvik verilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Afşin’e 24,Andırın 45,Dulkadiroğlu’na 271,Elbistan 158,Onikişubat ilçesine de 200 öğrenci bu teşvikten faydalanıyorlar.  Baktığımızda gecen yıla oranla aynı rakamlar diyebiliriz. Bütün öğrencilerini 2017 yılını ilk taksitini de almış oldukları yüzde 35’lik dilimde destekleniyor. 4 milyon 133 bin lira Kahramanmaraş’a bu anlamda teşvikle ilgili olarak bir girdi sağlanmıştır.”

 

“3 Bin Öğrenci Teşvikten Faydalanıyor”

Şehir genelinde Özel Okul teşvikinden faydalanan toplamda 55 okulun olduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Akkurt şunları söyledi: “Yeni açılan okullarımız var, örneğin Pazarcık’taki bir okulumuz ilk defa bu yıl teşvik aldık. Toplamda 55 okul teşvik alıyor. Bunların içerisinde okul öncesi alanlar var, mesleki okullarımız var, özel ilkokullarımız var, ortaokullarımız, liselerimiz bunlara dâhildir. Liselerde özellikle sağlık meslek lisesi konumundaki okullarımızın bu süreçteki katkıları ve emekleri var. Daha öncesinde okul sayısı daha azdı, zamanla bu sayı artarak devam etti. Son dönemlerde şartlarını Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlemiş olduğu usul ve esaslara göre belirleyen kurumlar bu teşviklerden faydalanıyorlar.   Örneğin Temel Liselere 705 Öğrenci, Normal lisede 799 Öğrenci, Ortaokulla 788 öğrenci, ilkokula 639 öğrenci, okul öncesinde 29 öğrenci bizim bu teşviklerimizden faydalanıyor. BunlarMilli Eğitime bağlı okullar. Bu süreç bize derslik başına düşen öğrenci sayımızın azalmasını sağlıyor aslında. Ve bu öğrencilerin ihtiyaç duydukları alanlarda kendi bulundukları bölge itibarıyla Devlet okullarına gidemeyen ve velilerininde durumlarının belli olan öğrencilere katkı sunmuş oluyoruz.  Dolayısıyla şehrimizde bu sürecin son derece iyi olduğunu düşünüyorum.  Yaklaşık 3 bin civarında öğrencimiz teşvikten faydalanıyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...