Kahramanmaraş’ta Suriyelilere yönelik 30 okul var!

Kahramanmaraş’ta Suriyelilere yönelik 30 okul var!

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, şehirde Suriyeli öğrencilere yönelik 30 bağımlı okulun olduğunu söyledi.

27 Ekim 2017 - 03:38

Suriyeli öğrencilere yönelik okulların her geçen yıl azalacağını belirten Akkurt: “Suriyelilerin okullarını biz bağımsız okul olarak faaliyette bulunmalarını engel olduk. Şuanda onların okulu yok. Karma olarak eğitim yapan okullarımız var” dedi.

 

“EĞİTİMDE KALİTE ARTIYOR”

Suriyeli öğrencileri Türk öğrencilerle birlikte karma eğitim yaptıklarının önemine değinen Akkurt şunları söyledi: “ Suriyelilerin eğitime yönelik bağımlı olarak 30 tane okul var. Bu sayı her gecen gün azalacak. Biz elimizden geldiği kadar öğrencilerin kitaplarını, taşımayla ilgili süreçlerini, sıcak öğle yemeklerini yiyecek öğrencilerin sıcak öğle yemekleriyle ilgili sorunları sıfıra indirgiyoruz. Öğrencilerimizin kafasında bu tür sorunları kaldırarak onları sadece öğrenmeye odaklıyoruz. Tabi ki derslik başına düşen sayıyı da azalmayı hedefliyoruz. Yani şuan için ortalama olarak derslik başına 30 öğrenci düşüyor. Biz bu rakamları daha aşağıya çekme gayreti içerisindeyiz. Yeni yeni okullar kazandırarak eğitime kalite katmayı hedefliyoruz. Tabi inşaatı devam eden okullarımız var. Onları en kısa sürede bitirerek öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. 2 yıl içerisinde ise yaptığımız okullarla birlikte hem derslik başına düşen kişi sayısı azalacak, hem de eğitime bir kalite getirmiş olacağız. Şehrimizde birleştirilmiş sınıf uygulaması yaptığımız okullar var. Biz her yıl 30 birleştirilmiş sınıfı kapatıyoruz. Tekli eğitime geçiliyor. Daha modern okullar yapıyoruz. Birkaç yıl içerisinde derslik sayısına düşen öğrenci sayılarını bakanlığımızın hedeflediği sayıya çekeceğiz. Derslik başına öğrenci sayısı yerleşim alanına göre değişiyor. Biz bu sayıyı dengeli bir şekilde azaltmayı planlıyoruz.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı