Kahramanmaraş’ta TARSİM bilgilendirme toplantısı yapıldı
Reklam

Kahramanmaraş’ta TARSİM bilgilendirme toplantısı yapıldı

Kahramanmaraş’ta Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Malatya Bölge Müdürlüğü'nce çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

04 Şubat 2020 - 22:51

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da; “Bilindiği üzere, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından kapsama alınacak ürünler, riskler, bölgeler ve işletme ölçekleri itibariyle devlet tarafından sağlanacak prim desteği miktarları, her yıl Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenmektedir.

Tarım Sigortaları 2020 yılı uygulamalarının yer aldığı, Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından 2020 Yılında Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler ve Bölgeler ile Prim Desteği Oranlarına İlişkin 24.12.2019 tarih ve 1902 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, 24.12.2019 tarih ve 30989 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu kapsamda TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğü konu uzmanı personelleri ve İl Müdürlüğümüz personelleri ile birlikte İlimiz genelinde TARSİM 2020 yılı Uygulamaları çiftçilerimize anlatıldı. Tarım ve hayvancılıkla ile ilgili STK ve sigorta yaptıran acente temsilcilerinin de katıldığı 11 İlçemizde 11 adet eğitim toplantısı yapıldı yaklaşık 500 çiftçi katılım sağladı.

Eğitim toplantılarımıza gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı çiftçilerimize ve katkılarından ötürü TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğüne teşekkür ederiz” denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x