Kahramanmaraş’ta Türk Şöleni düzenlendi

Kahramanmaraş’ta Türk Şöleni düzenlendi

Kahramanmaraş’ta depremden sonra ilk kez ‘Büyük Türk Şöleni’ düzenlendi.

05 Mayıs 2023 - 02:45

Kahramanmaraş depremlerin de  16 güreşçi şehidinin ve tüm deprem şehitlerinin anısına 3 Mayıs Büyük Türk Şöleni yapıldı. Şölene 10 ilden 200’e yakın sporcu katıldı.

Kahramanmaraş Muhsin Yazıcıoğlu Parkında düzenlenen etkinlikte geleneksel Türk okçuluğu, halk oyunları ve geleneksel şalvar güreşi gibi Türklere özgü sporla depremzedelerin hayata tutunmaları ve hayatın normale dönmesi amaçlandı.

STK’ların organize ettiği etkinliğe yoğun ilgi gösterilirken, şölene sporcuların yanı sıra çok sayıda depremzede de katıldı.

Beklenen Cemre Kahramanmaraş Dernek Başkanı Seyfullah Dizibüyük, “Beklenen Cemre Kahramanmaraş Derneği olarak Gökbayrak Platformu olarak da 3 Mayıs Büyük Türk Şölenini gerçekleştiriyoruz. Geleneksel Güreş Federasyonları başkanlarımız burada, sporcularımız burada, okçu federasyonundan sporcularımız burada. Halk oyunlarımız burada. Geleneksel Türk oyunları ne varsa hepsini getirmeye çalıştık. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta bir nebze olsun moral vermek adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x