Kahramanmaraş’ta yaya geçitleri kıpkırmızı oldu
Reklam

Kahramanmaraş’ta yaya geçitleri kıpkırmızı oldu

İçişleri Bakanlığının ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’’ uygulaması kapsamında, Kahramanmaraş’ta yaya geçitleri kırmızıyla boyandı.

02 Nisan 2021 - 03:46

Kahramanmaraş Trabzon Bulvarında düzenlenen etkinlikte Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Emniyet Müdürlü Salim Cebeloğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, cadde üzerinde yer alan yaya geçidini kırmızı renkle boyayarak, sürücüleri yaya geçitleri konusunda bilgilendirdi.

Etkinlikte konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Bilindiği üzere İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun öncülüğünde yaya önceliği ve güvenliği uygulamaları başlatıldı. Bugünde ‘Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir’ adıyla bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Malumlarınız olduğu sürece tatbiki trafik konusu hem ilimiz hem de ülkemizin önemli sorunlarından birisi. Ekonomik boyutunun ötesinde can kayıplarına, yaralanmalara, sakatlanmalara neden olan toplumsal bir sorun. Bugünde bu etkinliğimizle yaya güvenliğini öncelemek için bir farkındalık çalışması yapıyoruz. İnşallah tüm bu çalışmalarla yaya önceliğini trafik kültürü bakımından toplumumuza kazandırmaya çalışıyoruz. Ben bu konunda bizlere destek veren tüm sivil toplum ve bütün kurum-kuruluşlarımıza ile bütün toplum kesimlerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalarla biz yaya önceliğine ve güvenliğine ilişkin bu farkındalığı ilimize kazandırma gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Yayanın her zaman olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yaya her zaman haklıdır. Özellikle gördüğümüz gelişmiş ülkelerin trafik sistemine baktığımızda yayaların geçtiği yerde bariyer yerine bu tip işaretlemeler ve özellikle sürücülerin yayalara karşı göstermiş olduğu saygıyı görüyoruz. Şehrimizde bir hususu özellikle ifade etmek istiyorum. Sürücülerimizden, hemşerilerimizden bariyer yerine özellikle kurallara uymamaları, yaya geçitlerinde, okul geçitlerinde yayalara saygı gösterilmesini bilhassa özellikle istirham ediyorum” diye konuştu.

İl Emniyet Müdürlü Salim Cebeloğlu ise, “Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla trafik eylem planı bugün uygulama konuldu. Bu noktada İçişleri Bakanımızın önderliğinde bugün yayalar kırmızı çizgimizdir etkinliği gerçekleştirdik. Buradaki temel gaye 2030 yılında kadar trafik kazalarını yüzde 50 azaltmak ve nihayetinde de can kayıplarına sıfıra indirmek. Bu nedenle sürücülerimizin özellikle insan hayatının temel düstur olduğunu bilerek yaya önceliği noktasında dikkat etmelerini, yayalara her zaman her noktada haklı haksızlığına bakmadan öncelik vermelerini istirham ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x