Kahramanmaraş, Tacikistan’la işbirliği protokolü imzaladı
Reklam

Kahramanmaraş, Tacikistan’la işbirliği protokolü imzaladı

EXPO 2023’e katılım protokolü imzalamak üzere Kahramanmaraş’a gelen Tacikistan'ın Hatlon Bölge Valisi Hakimzode Kurban ve Tacikistan Ankara Büyükelçisi Ashrafjon Gulov, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile işbirliği protokolü imzaladı.

14 Eylül 2022 - 17:01

İlk olarak Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’le birlikte bir dizi ziyaretler ve temaslarda bulunan heyet, daha sonra KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu ve yönetimi ziyaret etti.

“Türkiye Cumhuriyeti, Tacikistan’la dost, kardeş devletiz”

Burada ortak yatırım alanlarının oluşturulmasına ilişkin protokol imzalayan Tacikistan Tacikistan'ın Hatlon Bölge Valisi Hakimzode Kurban, “Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Türkiye Cumhuriyeti kadimden Tacikistan’la dost, kardeş devletleriyiz. Bizim tarihimiz, kültürümüzde birbirine benziyor. Bizim Cumhurbaşkanımızın talimatıyla buradayız. Amacımız, kardeşlerimizin zengin tecrübesinden faydalanmak. Kahramanmaraş ticaret ve sanayi odamızla birlikte güzel çalışmalar yapacağımızı inanıyor, Başkan Şahin Balcıoğlu’na nazik davetleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tacikistan heyetine ve Onikişubat Belediyesine teşekkür eden KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu ise, “Biz aynı soydan gelen iki kardeş ülkeyiz. Zaten var olan ticaretimizi biraz daha artırmak, biraz daha pekiştirmek, kardeşliğimizi biraz daha güçlendirmek ve el ele kol kola, omuz omuza dünyada biraz daha var olabilme mücadelesinde ortak bir protokol imzaladık. Artık ticareti biraz daha hızlandırıp, biraz daha çoğaltmak istiyoruz. Bu çalışmaları çok önemsiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x