Kahramanmaraş Teknokent’in büyük başarısı

Kahramanmaraş Teknokent'in büyük başarısı

TÜBİTAK tarafından yürütülen Sanayi Doktora Programı 2019 yılı çağrısında desteklenmeye hak kazanan Üniversite ve Sanayi kuruluşları listesi açıklandı.

06 Haziran 2020 - 04:48 - Güncelleme: 07 Haziran 2020 - 03:39

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklanan programda Kahramanmaraş Teknokent’in 1 projeside TÜBİTAK’ın yürüttüğü Sanayi Doktora Programında desteklenmeye hak kazandı.

47 üniversitenin ve 147 sanayi kuruluşunın yaptığı projeler desteklendiği TÜBİTAK 2244-Sanayi Doktora Programı 2019 yılı çağrısında, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Arsan Dokuma A.Ş. tarafından verilen “Tekstil Üretim Süreçlerinde Endüstri 4.0 Entegrasyonun Sağlanması” proje de bu kapsamda desteklenmeye hak kazandı.

3 YIL BOYUNCA İSTİHDAM SAĞLANACAK

Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahit Güneş, Proje Yürütücüsü Burak Arıkan, Sanayi Danışmanı Kemal Arıkan, Akademik Danışmanlar, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Keçecioğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Orhan Erdal Akay tarafından verilen proje ile 3 doktora öğrencisinin Arsan Dokuma işletmesinde 3 yıl boyunca istihdamı sağlanarak sanayi doktora tez çalışmaları yürütülecek. Çalışacak doktora öğrencilerine TÜBİTAK tarafından eğitimleri süresince aylık 4 bin 500 lira burs desteği sağlanacak.

GÜNEŞ: “HEDEFİMİZ NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞINI ARTIRMAK”

Proje Yöneticisi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş, Sanayiye yönelik nitelikli insan kaynağını artırmak için çaba sarf ettiklerini ve Teknokent olarak AR-GE merkezleri ile bu alanda ortak çalışmalar yapmak istediğini vurguladı.

2244 Doktora Sanayi Programı, Milli Teknoloji Hamlesine önemli altyapı sağlayan bir program olup program kapsamında sanayi kuruluşlarında daha fazla araştırmacı istihdam edilmesini teşvik etmek amacıyla, doktora öğrencilerine burs ve sanayi kuruluşlarına istihdam desteği veriliyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...