Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya her yıl 22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi haftası etkinlikleriyle ilgili basın toplantısı yaptı. Kahramanmaraş Vergi Dairesinin yeni hizmet binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Kaya; “vergi bilincinin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, vergiye gönüllü uyumun artırılması, düzenli ödeme alışkanlığının oluşturulması ve kayıt dışılığın azaltılması amacıyla düzenlenen Vergi haftasının yirmi yedincisini çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi.
Eğitim, Sağlık, Ulaşım, Enerji, Güvenlik, Sosyal Yardımlar gibi devletin yaptığı tüm kum hizmetlerinin karşılanması noktasında en büyük gelir kaynağının vergi olmasının vergi konusunun önemini ortaya çıkardığını belirten Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü; “devletimizin temel gelir kaynağını oluşturan vergi gelirleri, anayasa ve vergi kanunları çerçevesinde kamu giderlerini karşılamak amacıyla vatandaşların mali gücü nispetinde toplanmaktadır. Başkanlığımız bu görevi yerine getirirken adalet temelinde mükellef haklarını gözeterek çalışmaktadır.
Son yıllarda alınan önlemlere ve kaybedilen aşamalara rağmen kayıt dışı ekonomi, ülkemiz açısından halen önemli sorun alanlarından birisi olmaya devam etmektedir. Kayıt dışı ekonominin azaltılması, orta ve uzun dönemde ekonomik istikrar, gelir dağılımı adaleti ve istihdam gibi birçok makroekonomik unsurun iyileşmesi, ekonomide verimlilik düzeyi ve rekabet gücünün yükselmesi ve kamu gelirlerinin artması önem arzetmektedir.” Dedi.
Vergi haftası etkinlikleri ile ilgili de basın mensuplarını bilgilendiren Kaya kutlama haftası etkinliğine Pazartesi günü Atatürk anıtına çelenk koyarak başlayacaklarını söyledi. Valilik, çeşitli kamu kurumları, STK ve iş dünyası ziyaretlerinin yanı sıra Üniversite öğrencilerine kayıt dışı ekonomi ile ilgili konferans verileceğini belirten Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya; “rekortmen iş adamlarımıza plaket vereceğiz. Okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimizi vergi dairemize davet edeceğiz. Bu yıl işyeri ziyaretlerini çoğaltacağız, esnafımıza giderek kurumumuzla ilgili sıkıntılarını ve önerilerini dinleyeceğiz.” Dedi.
Toplantıdan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kaya Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yaptığını hatırlatarak Kahramanmaraş’ın vergiye gösterdiği önem karşısında memnun olduğunu söyledi. Kaya, Kahramanmaraşlı mükelleflerin vergi borçlarına da çok sadık olduğunu belirterek; “yeni binamıza taşındık. 6 olan vezne sayımızda insanlar vergilerini ödemek için yoğun çaba harcıyor. Biz vezne sayımızı 8’e çıkarmayı düşünüyoruz.
2015’te kriz olduğu söyleniyor fakat 2015’te tahsilat oranında Türkiye’de ilk 5’teyiz. Tahsilat oranımız 2014’e göre artmış durumda ve yüzde 92 oran büyük ve ciddi bir orandır.
Kahramanmaraşlı mükelleflerimiz gerçekten borcuna sadık, eski borç olarak adlandırdığımız carilerin geri ödemesiyle ilgili ise Türkiye’de birinci sıradayız” dedi.
Yeni yapılacak binalarıyla ilgili de konuşan Kaya, Diş hastanesinin arka bölümünde bulunan 11 dönümlük alana Vergi Dairesi Başkanlığı, Defderdarlık ile Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığını aynı yerde toplayacak bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.
KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN GAZETESİ / ZEKİ DEMİR



YORUMLAR