Kahramanmaraş yine birinci oldu

Kahramanmaraş yine birinci oldu

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği’nin (TÜRES) 2017 yılı için başlattığı Türkiye Lezzet Ödülleri Yarışması’nda, En İyi Çorbacı Kategorisi’nde yarışan Menekşe Paça Çorba ve En İyi Marka ile En İyi Sütlü Tatlıcı kategorisinde kıyasıya yarışan MADO, birincilik ödüllerini aldı.

04 Ekim 2017 - 21:31

TÜRES’in organize ettiği Uluslararası Lezzet İstanbul Festivali, 28 Eylül -01 Ekim tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanında gerçekleşti. Festivalde; Türkiye Lezzet Ödülleri Yarışması’nda 24 kategoride yarışan firma temsilcileri birincilik ödülleriyle buluştu. Ödül töreninde En İyi Çorbacı kategorisinde 27 bin 451 oy alarak birinci olan Menekşe Paça Çorba İşletmecisi Remzi Ulaş, TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl’ün elinden aldı. Ödül töreni sonrası konuşan Remzi Ulaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBŞBB) ve TÜRES’in organize ettiği Uluslararası Türkiye Lezzet Ödülleri Yarışmasında En İyi Çorbacı ödülünü aldım. Yaklaşık 13 ülkeden gelen yabancı aşçılar ve ünlü şeflerin katıldığı tören, üst derecede ve ünlü gurmelerin ve seçkin davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. Sunuculuğunu ünlü TV sunucusu Şoray Uzun’un yaptığı ödül töreninde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Kahramanmaraş’ımızı temsilen vermiş olduğu simgesel oyma ceviz sandığını TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl’e takdim ettim ve Kahramanmaraş’ımızın adının duyulmasını sağladım. Ve Sayın Başkanımıza Şoray Uzun ve Ramazan Bingöl teşekkürlerini sundular” dedi.

Yarışma süresince özellikle gurbette yaşayan Kahramanmaraşlıların kendisine büyük destek olduğunu belirten Ulaş, şöyle konuştu: “Bu arada oy kullanma süresince bizden hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen ve bu ulusal derecede ödülün Kahramanmaraş’ımıza kazandırılmasına vesile olan Konya Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Sayın Sadi Güneş ve Başkan Yardımcısı Sayın Ömer Cücük Bey’e gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç, Türkoğlu Belediye Başkanı Sayın Osman Okumuş, Serintepe Mahalle Muhtarı Sayın Ramazan Gürbak ve tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerime, İstanbul’dan bizlere desteklerini esirgemeyen çok değerli Derya Karakaya hanımefendi ve kardeşleri ve Alibeyköy sakinlerine teşekkür ediyorum. Ben askerden geleli 23 yıl olmasına rağmen WhatsApp’tan gurup kurarak gece gündüz oy verip şahsımı onure eden asker arkadaşlarım olan başta Cemil Özmen, Mehmet Şükrü Akar ve Nejdet İrdem Bey’, Kırıkkale MHP İl Başkan Yardımcısı İlyas Canöz ve diğer arkadaşlarıma, buradan ismini sayamadığım Avrupa’da ve Türkiye de faaliyet gösteren Kahramanmaraş derneklerine yüreği kıpır kıpır Kahramanmaraş sevgisiyle yanıp tutuşan tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Ödülü Kahramanmaraş’ımıza getirdiğim için çok mutluyum. Kahraman şehrime hediye ediyorum. Ancak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim: Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı bizzat ödül törenine katılarak şehrini mükemmel temsil etti ve şehrinin reklamını yaptı. Ben de orada şehrimizi temsil eden bir yetkili görmek isterdim. Yalnız başıma temsil ettiğim için gururluyum.”

En İyi Marka ile En İyi Sütlü Tatlıcı kategorisinde birinci olan MADO’nun ödülünü ise ismi öğrenilemeyen bir yetkili aldı. Aslen Kahramanmaraşlı olan ve İstanbul’da Sabırtaşı İçli Köfte olarak Kahramanmaraş’ın lezzetini tanıtan Mustafa Topçuoğlu ise gönüllerin birinciliğini aldı. Topçuoğlu, oy verme işleminin son bulacağı tarihin, hiçbir gerekçe gösterilmeden 30 Nisan’dan 30 Haziran’a çekilmesine tepki göstermiş ve 1 Mayıs’ta yarışmadan çekilmişti. Yarışmadan çekilen Sabırtaşı İçli Köfte İşletmecisi Mustafa Topçuoğlu ise en yarışmadan ayrıldığında yaklaşık 33 bin civarında oy ile birinci sıradaydı. Topçuoğlu, yarışmadan çekildiği gün şu paylaşımda bulunmuştu: “Adaletin hakkın olmadığı yerde Sabırtaşı Dostları ve Sabırtaşı olmaz. Artık ben bu yarışmada Sabırtaşı içli köfte olarak yokum. Lütfen oy vermeyin. Bu yarışmada kalarak bu insanlara bu kıymetli komiteye daha fazla prim vermeyeceğiz. Bu bir pes etme değildir. İkinciler, üçüncüler pes eder. Biz birinciyiz hem de açık ara farkla... Bu bir onurlu duruş sergilemektir, tüm dostlarımız adına…” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı