Kahramanmaraş Yöresel Tadı İstanbul da Zirve’de

Kahramanmaraş Yöresel Tadı İstanbul da Zirve’de

Memleketimiz Kahramanmaraş’tan İstanbul’a göç eden Türkoğluları dernek çatısı altında bir araya getiren bir olmalarını sağlayan Türkoğlu Derneği başkanı iş adamı Cafer Parlak memleket sevdalısı olarak tanınır. Öyleki önceki gün İstanbul’un tarihi işkembe ve kelle paçacısında Andırın Dernek başkanı Hamdi Çam ve gazeteci Eyüp Kadir Kılcı’yla birlikten Kahramanmaraş’tan gelen misafirlerine ziyafet verdi.

29 Ocak 2018 - 15:55

İstanbul da başarılı organizasyonları ile tanınan ve Kahramanmaraş Türkoğluları dernek lokalinde aylık mutat toplantılarla bir araya getiren Türkoğluder bu ay gıda takviyesi tanıtımına ev sahipliği yaptı. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin yönetim kadrosu içerisinde yer aldığı bir markanın tanıtım gecesinde Türkoğluder de bir araya hemşehrilerimizle toplantı sonrası Tarihi Osmanlı İşkembe ve Kelle Paçacısında ziyafet çekti.

İstanbul da başarılı faaliyet ve organizasyonlara ev sahipliği yapan ve 18 Mart 2018 tarihinde şehrimizin sanatçılarının da sahne alacağı “Geleneksel TİRŞİK Günü” etkinliğini gerçekleştirecek olan Kahramanmaraş Andırınlılar Dernek Başkanımız Hamdi Çam ile gazeteci ve 46 tv genel koordinatörü Eyüp Kadir Kılcı’ katıldı.

Türkoğlu Dernek Başkanı Cafer Parlak;  dernek başkanları ve gazeteci dostlarımla sizleri burada ağırlamak “Kahramanmaraş Kelle Paçası” içmek tabii memleketimizdeki gibi paça da sumak ekşisi olmayınca insan o lezzeti arasa da İstanbul'un en iyi mekanlarından birinde sizleri misafir etmekten onur duydum dedi. Başkan konuşmasında dernek faaliyetlerine de değinerek gurbette zor, meşakkatli olanı yapıyoruz, hemşehrilerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Yoruluyor muyuz? Yorulur gibi olsak da hemşehrilerimizi bir araya bir çatı altında buluşturmanın huzuru bizleri tüm dernek başkanlarımız gibi mutlu ediyor dedi.

İstanbul Andırın Dernek Başkanı Hamdi Çam; Türkoğluder başkanımıza teşekkür ediyorum bizi burada Kahramanmaraş lezzetinde ağırlamasından ötürü onur duydum. Sevgili başkanımız her zaman alçak gönüllü ve cömert bir insan dedi. Bizde 18 Mart’ta hem Çanakkale Kahramanlarımızı anacak hemde geleneksel TİRŞİK günü etkinliğimizi yapacağız. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi sanatçılarımızın konserleri eşliğinde eşsiz lezzet Andırın Doktoru TİRŞİK ile buluşturacağız dedi. İstanbul da yaşayan tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum derken sürprizlerinin de olacağını belirtti.

İstanbul da Kahramanmaraş Gastronomisinin kültür ve turizm elçisi meşhur yöresel yemeklerimizi dünyanın seçkin televizyon ve gazetelerinde manşetlere taşıyan Sabırtaşı İçli Köfte Ceo’su Türkoğluder yöneticilerinden Mustafa Topçuoğlu; bu akşam değerli başkanımıza teşekkür ediyorum. En kısa zamanda sizleri Sabırtaşı restoranda da misafir etmekten, ağırlamaktan onur duyacağız derken milli değerimiz Kelle Paça etrafında hasbıhal etmek bizleri mutlu etse de; insana kendini Kahramanmaraş’ta Remzi Usta’nın mekanında sarımsaklı sumak ekşili soslu kelle paça içmenin tadını hayal ettiriyor dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekinözü MHP’de istifa depremi
Ekinözü MHP’de istifa depremi
Zerdeçalın 11 faydası
Zerdeçalın 11 faydası