Kahramanmaraşlı Otizmli Piyanist Kubilay’dan Cumhuriyet Resitali

Kahramanmaraşlı Otizmli Piyanist Kubilay'dan Cumhuriyet Resitali

Kahramanmaraş'ta Piyano ve klasik müziğe olan tutkusunun keşfedilmesinin ardından hayatını müzik ile şekillendirmeye karar veren 17 yaşındaki otizmli Kubilay Özbek, piyano yeteneğiyle Cumhuriyetin 99. yılına özel resital gerçekleştirdi.

29 Ekim 2022 - 03:14

Daha 8-9 aylıkken göz kontağı kuramama gibi farklılıklar göstermesi üzerine yapılan tetkikler sonucu otizm tanısı konulan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Kubilay Özbek müzik yeteneği ile piyano severlerin odağı haline geldi.

 Birkaç sesi duyabilen, aynı zamanda bir notayı başka bir notayla karşılaştırmadan tanıyabilme yeteneği olarak bilinen "absolut kulağa" sahip, piyano ve klasik müzik tutkunu Özbek, bir kere duyduğu bir parçayı nota bilmesine gerek kalmadan çalabiliyor.

Babasının sayesinde Atatürk'e olan sevgisini ve saygısını anlatmak amacıyla piyano karşısına geçen Özbek ailesi Cumhuriyete özgü çaldıkları notalar ile duygulu anlar yaşattı.

Oğlunun bu müzik tutkusunu anlatan baba Levent Özbek, “'Kubilay'ın 8 yıl önce bu tutkusunu keşfettik güzel müziklerini dinlediğini ve sonrasında o müzikleri çıkarabildiğine rastladık, bizde Kayseri'de bir sanat merkezine gittik, orada piyanoya olan ilgisinin olduğunu öğrendik, orada bulunan bir öğretmenin piyanonun bütün notalarını eksiksiz çaldığını fark etmemiz üzerine bu dalda ilerlemesine karar verdik, şuan dada gayet iyi seviyede piyano çalıyor, kendisi de zaten Güzel Sanatlar Lisesi'ne gidiyor, amacımız da Üniversite'de Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitim hayatını devam ettirmek, Bizde Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bir aileyiz oğlumuzu da öyle yetiştirdik, Ata'sına büyük bir sevgiyle büyüdü, Cumhuriyetçi parçalara ayrı bir merakı var, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla böyle bir çalışma yaptık, oğluma da çok teşekkür ediyorum'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x