Kahramanmaraşlı sanatçı destek bekliyor

Kahramanmaraşlı sanatçı destek bekliyor

Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği ses sanatçılarından Sadık Sarıtürk, “Bizim buradaki mülki amirlerimiz bize destek olurlarsa bizlere büyük destek sağlamış olurlar. Bizler zaten memleketimiz için çaba sarf ediyoruz” dedi.

04 Ekim 2020 - 05:01 - Güncelleme: 04 Ekim 2020 - 05:04

Kahramanmaraş’ta doğup büyüyen ve doğal sesi ile herkesi kendisine hayran bırakan Sadık Sarıtürk, geçtiğimiz aylarda dijital platformlarda yer alan ‘Vicdansız’ adlı klipi ile büyük beğeni topladı. Kendi imkanları ile müziklerini hazırlayan Sarıtürk, Kahramanmaraşlı vatandaşlardan ve mülki amirlerden destek bekliyor.

Müziğin hayatında önemli bir yeri olduğunu ifade eden başarılı sanatçı, “12 Aralık 195’te Kahramanmaraş’ta doğdum. 1883’te askerdeyken lokantada çalışırken bir gün orada şarkı söylüyordum. Patronun yeğeni vardı benden şarkı söylememi çok ısrar etti. Ancak o zamanlar heves etmedim. Ben müzik camiasına gireli 5 yıl olmadı. Şimdi bir tane klip yaptık, sıra geceleri yaptık. Daha sonra düğünlere gittik, yıl başı gecelerine gittik. Şimdi ise pandemiden dolayı evde kendi kendime uğraşıyorum. Ben Kültür Bakanlığı’ndan sanatçı kimliğimi de aldım. Benim kendime ait sözlerim var ve ona da yeni klip yapmayı düşünüyorum. ‘Her gün bin hayale dalarım ama, o zalime haber salarım ama eskimiş mızrapla çalarım ama saz name çıkarmaz elimden ama…’ diye sözleri var” dedi.


"DESTEK BEKLİYORUM"

Müzik alanında daha ileri noktalara çıkmak istediğini ve bunun için çok çalıştığını dile getiren Sarıtürk, şunları dile getirdi: “Çaldığım müzik aleti bağlama var. Bu enstrümanı geliştirme aşamasındayım. İnşallah çalıp söylediğimiz zaman daha güzel olacak. Bizim gibi sanatçıların reklamı yapılmıyor ve bu konuda yetkililerin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Biz daha önce eski büyükşehir belediye başkanı Erkoç’un yanına gitmiştik. O zamanlar kendisi bizim sesimizi dinledi ve Mihriban türküsünü söylemiştim. Erkoç Beyefendi çok beğenmişti. Daha sonra Kültür Müdürü’nü aradı ve Yedi Güzel Adam Müzesi’nde sıra gecesi ayarladı. Dışarıdan yüklü miktar para ödeyerek sanatçı getiriyorlar ancak bizlere destek olmuyorlar. En azından Kahramanmaraş’ta düzenlenen belediyenin etkinliklerine bizi çağırsalar daha iyi olacaktır. Bizler kendilerinden destek bekliyoruz. Vicdansız adlı şarkıma Klip yaptıktan sonra ulusal kanallardan da çağırdılar ve canlı program teklifinde bulundular. Oraya da gitmek nasip olmadı. Bizim buradaki mülki amirlerimiz bize destek olurlarsa bizlere büyük destek sağlamış olurlar. Bizler zaten memleketimiz için çaba sarf ediyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu