Kahramanmaraşlılar Kırıkkale’de buluştu

Kahramanmaraşlılar Kırıkkale’de buluştu

Geçen sene Kırıkkale Kahramanmaraşlılar Derneği’nin düzenlediği iftarda bir araya gelen Kırıkkale’de ikamet eden Kahramanmaraşlılar 2017 yılına da yine birlik ve beraberlik içerisinde ve bir yemekte buluşarak başladılar.

09 Ocak 2017 - 00:49

Kırıkkale Kahramanmaraşlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kırıkkale merkez Müftülük yemekhanesinde birlik ve dayanışma  yemeğinde bir araya geldi. Soğuk kış gecelerine Kahramanmaraş yöresine  has  yemeklerin ikram edildiği organizeye Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz,  Garnizon komutanı Selami Arslan, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet saygılı  bazı il yöneticileri ile derneğin yönetim ve denetleme kurulu üyeleri katıldı. 

Dernek Başkanı Nuh Baraklı burada yaptığı konuşmada katılan herkese teşekkür etti. Baraklı, konuşmasının devamında dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Kırıkkale Kahramanmaraşlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne onursal üye olarak destek veren Kırıkkale Valisi’ne ve bir buçuk sene önce Kızılırmak ‘ta boğularak vefat eden Maraşlı cenazeye cenaze aracı tahsis eden Kırıkkale Belediye Başkanı’na desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Nuh Baraklı bundan sonraki faaliyetlerinin 12 şubat 2017 de  Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünde başta Sütçü İmam ve Rıdvan hoca olmak üzere “Bedir’den Çanakkale’ye, Uhud’dan  Sarıkamış’a,  Hendekten Fırat Kalkan Operasyonu’na kadar vatan bayrak ve mukaddesatı uğruna ölen bütün şehitlerimiz için  Kırıkkale Merkez Nur Camii’nde ikindi namazından önce Kırıkkale Kahramanmaraşlılar Derneği tarafından  mevlit okutulacağının duyurusunu da yaptı

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz  da bir konuşma yaparak bu güzel organizasyon için ve ayrıca Bekir gerek’e Kırıkkale’deki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Eskişehir İl Müftülüğü’ne tayin olan Kahramanmaraşlı Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek günün anısına Kırıkkale’de çalıştığı sürece derneğin kendisine verdiği destekten dolayı  Dernek Başkanı Nuh Baraklı’ya uluslar arası ödül alan Kırıkkale Nur Cami Tablosunu hediye etti.

Yemek sonunda İstiklal Marşı Yazarı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif’in vefatının 80. yıl dönümü anısına Kahramanmaraş 12 Şubat Belediyesinin gönderdiği Safahat Kitabı katılımcılara hediye edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x