Kahve, cilt kanseri riskini azaltıyor!..
Reklam

Kahve, cilt kanseri riskini azaltıyor!..

Kahvedeki kafeinin ultraviyole ışınlardan zarar gören hücrelerin ölmesini ve sağlıklı hücrelerin korunmasını sağladığı düşünülüyor.

29 Ocak 2015 - 18:06

Yeni Asır'da yer alan habere göre ABD'de 450 bin kişinin katılımıyla yapılan, yaklaşık 10 yıl süren araştırma, kahvenin cilt kanseri türlerinin en tehlikeli ve ölümcülü olan malign melanom riskini azaltabildiğini ortaya koydu. Araştırma başladığında ortalama 63 yaşındaki sağlıklı katılımcılardan yaklaşık 3 bini 10 yıl içinde cilt kanserine yakalandı.

Bilim adamları, düzenli olarak günde 1 fincan kahve içenlerde cilt kanseri riskinin azaldığını belirtti. Günde 4 fincan kahve içenlerde ise riskin yüzde 20'ye kadar azaldığı görüldü. Ancak bilim adamları günde 4 fincandan fazla kahvenin tansiyonu yükseltebileceği uyarısında da bulundu. Araştırmanın sonuçları "Journal of the National Cancer Institute" dergisinde yayımlandı.

Kahvedeki kafeinin ultraviyole ışınlardan zarar gören hücrelerin ölmesini ve sağlıklı hücrelerin korunmasını sağladığı düşünülüyor. Daha önceki araştırmalar, kahvenin felç, şeker hastalığı, karaciğer kanseri, diyabet gibi hastalıkları azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermişti. Kaynak: www.sacitaslan.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HG Hospital 1 Yaşında: 12 Şubat’ta Çifte Gurur
HG Hospital 1 Yaşında: 12 Şubat’ta Çifte Gurur
Ahmet Davarcıoğlu; Derin Bir Minnet, Sarsılmaz Bir İnançla 12 Şubat
Ahmet Davarcıoğlu; Derin Bir Minnet, Sarsılmaz Bir İnançla 12...